Arkadaşını öldürdüğünü, 12 yıl sonra itiraf

Arkadaşını öldürdüğünü, 12 yıl sonra itiraf etti -Susurlukta 12 yıl önce tartıştığı arkadaşını öldürüp kırsala gömdüğü öne sürülen zanlı, vicdan azabı çektiğini belirterek suçunu itiraf etti -Zanlının gösterdiği yerde bulunan insan ke


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Susurluk ilçesi Göbel beldesinde 12 yıl önce işlenen cinayet, katil zanlısının vicdan azabı çektiği için suçunu itiraf etmesiyle aydınlanma aşamasına geldi.
     Susurlukta oturan Ömer Kır (30), İlçe Jandarma Komutanlığına giderek, 12 yıl önce bir kişiyi öldürdüğünü belirterek, teslim oldu.
     Ömer Kırın, 12 yıl önce, 51 yaşındaki arkadaşı Ruhi Senger ile alkol aldıkları ve tartıştıklarını anlattığı ifadesinde, şöyle dedi:
     Bana küfür etti. Kavga sırasında o tabancasını, ben de belimdeki bıçağı çıkardım. Kavga sırasında Ruhinin eli kesildi. Yere düşen silahı alarak onu öldürdüm. Sonra olay yerinden 100 metre aşağıya köyümüzün çıkışında boş bir araziye gömdüm. Ruhinin üzerinden çıkan kimlik ve kıyafetlerini de battaniyeye sarıp yanına koymuştum. Daha sonra çok üzüldüm. Unutmak için sürekli alkol aldım ama olmadı. Suçumu itiraf edip rahatlamak istiyorum.
     Ekipler, zanlının ifadeleri doğrultusunda, Susurluka 4 kilometre uzaklıktaki Kayıkçı köyüne giderek, belirtilen yerde kazı yaptı.
     Kazıda Sengere ait olduğu değerlendirilen kemiklere ulaşıldı. Kemikler, Sengere ait olup olmadığı ve kesin ölüm nedeninin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
     Sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen zanlı Ömer Kır, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
    
     Muhabir: Tahsin Ayyıldız / Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Arkadaşını öldürdüğünü, 12 yıl sonra itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER