1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Sakarya, Düzce ve Boluda sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Sakarya, Düzce ve Boluda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Sakaryada Salko Cami önünde toplanan bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "Barışa evet, sivil diktatörlüğe hayır", "Eşit, özgür, tam bağımsız Türkiye", "Yaşasın iş, emek, özgürlük mücadelemiz" dövizleri taşıyarak Kent Meydanına kadar yürüdü.
     Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi için alanlarda olduklarını söyledi.
     Bibinoğlu, 1 Mayısın ortak mücadele azmiyle tek bir yürek halinde güçlerini birleştirme günü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     "Bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, emekçiler, köylüler, esnaf yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimler mücadeleyi, dayanışmayı ve birliği alanlara taşıyor. Gün, birlikte mücadele günüdür. Sömürüye, faşizme, yoksulluğa, gericiliğe, ırkçılığa ve emperyalizme karşı mücadelemizi büyütelim. Şimdi daha güçlü barış çağrısını seslendirmenin, emperyalizme karşı halkların birlikte mücadelesini büyütebilmek için her türlü emperyalist ilişkilerin tasfiye edildiği, tam bağımsız ve özgür Türkiye çığlığımızı yükseltmenin tam zamanıdır."
     Etkinlik, halay çekilmesiyle sona erdi.
    
     -Düzce-
    
     Düzce Belediye Meydanında toplanan bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, çeşitli döviz ve pankartlar taşıyarak Anıtparka yürüdü.
     Düzce Sendikalar Platformu adına konuşan Murat Ardıç, sendikal örgütlenmenin önemine değinerek, sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istediklerini söyledi.
     Kutlamaya katılan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti.
    
     -Bolu-
    
     Hükümet Meydanında toplanan bazı sendika ve siyasi partilerin üyeleri, çeşitli sloganlar atarak İzzet Baysal Caddesinden Bankalar Caddesine yürüdü.
     Müzik eşliğinde şarkı söyleyen grup, olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER