10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -ÇOMÜ Rektörü Laçiner: -Gazetecilik mesleği, zor şartlarda yapılan ve fedakarlık isteyen önemli, bir o kadar da zor bir meslektir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, gazetecilik mesleğinin zor şartlarda yapılan ve fedakarlık isteyen önemli, bir o kadar da zor bir meslek olduğunu bildirdi.
     Laçiner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Ocakın, 212 sayılı yasanın, yani basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü olduğunu kaydetti.
     Basının, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Laçiner, şunları kaydetti:
     Gazetecilik mesleği, zor şartlarda yapılan ve fedakarlık isteyen önemli, bir o kadar da zor bir meslektir. Kamuoyunun beklentilerini doğru şekilde açıklamalarına yardımcı olmak gazetecilerin en temel sorumluluğudur.
     Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanmasını, katılımcı ve yönlendirici bir kamuoyunun oluşturulmasını hedefler. Gazeteciler, fikirler ne olursa olsun huzur ve hoşgörü ortamının korunmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmektedirler. Türk basınının yol gösterici işlerle, değerlerine bağlılığını sürdürerek, objektif olarak çalışmalarına devam edeceğine inanıyor, tüm gazetecilerin 1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutluyorum.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER