10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliği

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliği -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Türkçe sadece bir dil olmaktan çıktı, Türkçe aynı zamanda bir gönül dili, sevginin dili oldu


SAMSUN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkçe sadece bir dil olmaktan çıktı, Türkçe aynı zamanda bir gönül dili, sevginin dili oldu dedi.
     10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliği, 19 Mayıs Stadında 20 ülkeden 70 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Bakan Kılıç, programın sonunda yaptığı konuşmada, Türkçenin sevgi dili haline getirildiğini söyledi.
     Karadeniz horonu ve kemençesini etkinlikte coşkulu gördüğünü ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     Ne zaman ki Kenyalı kardeşlerimizin usulüne uygun oyununu gördük, ne zaman ki dünyanın çocukları, dünyanın sevgi dili haline gelen Türkçe ile seslendiler, gerçekten o andan itibaren coştuk, göğsümüz kabardı, mutlu olduk, bu çocukları yetiştirenlerden Allah razı olsun dedik. Onlar aslında Türkçe konuşmuyorlar, Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocuklarımız, onların okulları ve okul arkadaşları sayesinde Türkçe sadece bir dil olmaktan çıktı, Türkçe aynı zamanda bir gönül dili, sevginin dili oldu. Türkçe barışın, kardeşliğin, insanlığın, dostluğun, insanca yaşamanın dili oldu.
     Burada çok büyük bir emek var diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
     Bu emeği takdir etmemek, Anadolu insanının kadrini bilmemek olur. Bu topraklar bereketli topraklardır, bu topraklar tohumları yeşerten, yaşatan, büyüten, dalları meyveye dolduran topraklardır. Niceleriniz belki bu gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerin anne ve babaları olarak Afrikada, Sibiryada, Brezilyada, Güney Amerikada, Asyada, Japonyada, Rusyada ve Romanyada benim çocuğumun ne işi var diye hayıflandınız. Ama bugün gördünüz ki sizlerin öğretmen olan evlatlarınız oralara gittiler, boş durmadılar, Türk kültürünü, Türk medeniyetini, Türk insanının sevgi dilini, Anadolunun bağrındaki kardeşliği ve insanlığı bütün coğrafyalara taşıdılar.
     Davetliler ve öğrenciler tarafından söylenen Yeni Bir Dünya türküsüyle sona eren etkinliğe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal / İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER