112 Acil Servis ekibinin darp edilmesi

112 Acil Servis ekibinin darp edilmesi -Trabzon Sağlık Müdürü Süleyman: 112 Acil Servisinde görevli arkadaşlarımıza yapılan saldırıdan sonra Sağlık Müdürlüğü olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk -Trabzon Tabip Odası Başk


TRABZON (A.A) - Trabzon Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, 112 Acil Servisinde görevlilere yapılan saldırıdan sonra Sağlık Müdürlüğü olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
     Süleyman, baygın halde alındığı ambulansta ayılan kişi tarafından doktor, yardımcı sağlık görevlisi ve ambulans şoförünün darp edilmesini kınamak amacıyla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, istenmeyen bir olayla karşı karşıya kalındığını belirtti.
     Şiddetin toplumsal bir problem olduğunu ve toplumun her kesiminde görüldüğünü ifade eden Süleyman, Öğretmenlere de polise de başka insanlara da şiddet var. Sporda, sokakta, aile içinde şiddet var. Bu problemin temellerine inmek ve bunu temelden çözmek lazım dedi.
     Süleyman, sağlıktaki şiddeti önlemek için bir takım tedbirler alındığını vurgulayarak, Bakanlığımız tarafından beyaz kod oluşturuldu hemen. 113, 24 saat hizmete açık. Kişiler davacı olmasalar da kamu davası açılıyor. 112 Acil Servisinde görevli arkadaşlarımıza yapılan saldırıdan sonra Sağlık Müdürlüğü olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk, kamu davası açtık. Bu olayların olmasını istemeyiz ama maalesef tekrarlıyor diye konuştu.
     Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, son yıllarda şiddetin ülke genelinde her kesimde arttığını, sağlıkta şiddetin ise daha da ön plana çıktığını söyledi.
     Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin, halka yapılan şiddet olduğunu ifade eden Aslan, Biz direk insanla uğraşan kişileriz. Moralinizi, emeğinizi, sevginizi, yüreğinizi vermek istiyorsunuz hastanıza, biri gelip size küfrediyor, saldırıyor veya darp ediyor. Ondan sonra insanlara hizmet vermenizi bekliyorlar. Bu mümkün değil dedi.
     Hekime, devlet çalışanına atılan yumruk, devlete atılan yumruktur diyen Aslan, şunları kaydetti:
     Şiddet uygulayanı, yumruk atanı, molotof kokteyli atan tiplerle aynı değerlendirmek lazım. Hasta sahibi, gittik doktor, hemşire yüzümüze gülmedi diyor. Yüze gülmek için bizim gülmemiz lazım. Dolayısıyla aslında bize yapılan şiddet, halka, devlete yapılan şiddettir. Sağlık Bakanımız son zamanlarda meydana gelen bu şiddet artışındaki olaylardan dolayı bir gayret içinde ama bunu yeterli görmüyoruz. Bakanımız diyor ki şiddet uygulayanın bileğini bükmek benim boynumun borcudur. Doğru, olması gereken bu, inşallah öyle de olacak ama şu anda bu olamadı. Neden, çünkü yasa eksikliği var ülkede. Sadece sağlık çalışanı değil, bütün çalışanlara yönelik şiddetin doğru dürüst cezası yok.
     Aslan, daha önce bir kadın doktoru yumruklayan kişiye mahkemece 3 bin lira para cezası verildiğine dikkati çekerek, şiddetin cezasının mutlaka hapis olması gerektiğini söyledi.
     (TY-MK)
<< Önceki Haber 112 Acil Servis ekibinin darp edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER