13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası

13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası -Kütahyadaki birinci kademe maçlarına, İstanbul ve İzmirden ikişer, Eskişehir ve Manisadan birer takım katılacak


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonasının 21-24 Haziranda gerçekleştirilecek birinci kademesinde, Kütahya grup merkezinde İstanbul ve İzmirden ikişer, Eskişehir ve Manisadan birer takım mücadele edecek.
     Federasyonun resmi olarak organize ettiği en alt yaş kategorisi olan 13 Yaş Altı kategorisi karşılaşmaları, 2011-2012 sezonunda 63 ildeki yerel liglerde bin 452 takımın katılımıyla oynandı. Yerel liglerde dereceye giren 104 takım, 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
     Şampiyonanın birinci kademe maçları, 6 takımlı 16 ve 4 takımlı iki grupta olmak üzere toplam 18 grupta 21-24 Haziranda yapılacak. Karşılaşmalar, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Bursa, Kütahya, Eskişehir, İzmir-Ödemiş, Muğla, Denizli, Mersin, Aksaray, Kahramanmaraş, Batman, Düzce, Kastamonu, Sinop, Giresun ve Erzurum grup merkezlerinde gerçekleştirilecek.
     Kütahya grup merkezinde, İstanbuldan Fenerbahçe ve İstanbul Trabzonspor, İzmirden Altay ve Bucaspor, Eskişehirden Eskişehirspor, Manisadan Akhisar Belediyespor yer alacak. 3er takımlı iki grupta oynanacak karşılaşmalar sonucu gruplarında birinci olacak takımlar, finalde karşılaşacak. Finali kazanacak ekip, ikinci kademeye yükselecek.
     Grup merkezlerinde birinci olacak 18 takım, 4 grupta ikinci kademe karşılaşmalarını oynayacak. Final müsabakaları ise ikinci kademe birinciliklerini elde edecek 4 takımın katılımıyla daha sonra ilan edilecek kentte eleme usulüyle oynanacak ve 2011-2012 sezonu 13 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu belirlenecek.
     Bu arada, birinci kademede Kütahyayı temsil edecek takımlardan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Bursa grup merkezinde, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Spor da Eskişehir grup merkezinde yer alacak.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER