15

15-21 Mayıs Gençlik Haftası -Hafta dolaysıyla, kaydırak, güreş minderi, şişme oyun parkı, futbol kalesi ve sahası gibi stantlar kurularak, halkın spor yapması özendirildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla kurulan şişme oyun sahalarında, gençler ve çocuklar, müzik eşliğinde spor yapıp gönüllerince eğelendi.
     Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından Zafer Meydanında, kaydırak, güreş minderi, şişme oyun parkı, futbol kalesi ve sahası gibi stantlar kurularak, halkın spor yapması özendirildi.
     Kütahya Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sadık Ölçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin teminatı olan gençlere yönelik farkındalık oluşturabilmek, onların önemine dikkati çekmek için Gençlik Haftası kapsamında spor faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.
     Türkiye genelinde buna benzer faaliyetlerin yapılacağı bilgisini veren Ölçen, şunları kaydetti:
     "Faaliyetlerimiz, kentimizde dün gençlik yürüyüşle başladı. Bugün meydan etkinliklerimizle devam ediyoruz. Burada Bakanlığımız tarafından hazırlanan spor tırında faaliyetler anlatılıyor. Meydana kurduğumuz değişik spor aktvitelerinin yapıldığı çeşitli stantlarda, gençlerimiz ve çocuklarımız eğleniyor. Yine bilgilendirme stantları açtık. Sporcularımız kendi branşlarında gösteri yapıyor. Yaz kursları için duyurular ile birlikte gençlik merkezlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Bu faaliyetlerimiz, 21 Mayısa kadar devam edecek. Spor aktivitelerinin yanı sıra tiyatro, konferans, turnuva, yarışma ve uçurtma şenliği de düzenleyeceğiz. Gençlerimize, dolu dolu geçirecekleri bir hafta hazırladık."
     Ölçen, Gençlik ve Spor Bakanlığının talimatları doğrultusunda bu yıl, 50 etkinlik yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER