18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü

18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü -Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, antibiyotiğin bilinçsizce kullanımını azaltmak amacıyla açtıkları stantla vatandaşları bilgilendirdi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, antibiyotiğin bilinçsizce kullanımını azaltmak amacıyla açtıkları stantla vatandaşları bilgilendirdi.
     18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü dolayısıyla Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde stant açan öğrenciler, vatandaşlara broşür dağıttı. Öğrenciler, grip ve nezle tedavisi için kullanılan antibiyotiklerin organlara zarar verdiği ve doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.
     SAÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Elif Başaran, AA muhabirine dünyada en çok kullanılan ilaçların antibiyotikler olduğunu, çoğunlukla gereksiz kullanıldığını söyledi.
     Başaran, son yıllarda antibiyotiklerin yanlış kullanılmaya başlandığına işaret ederek, Bu da birçok rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Tüm dünyada antibiyotikler genellikle yanlış kullanılıyor. Bu nedenle hem antibiyotiklerin etkisi kayboluyor hem de vatandaşların sağlığı iyice bozuluyor diye konuştu.
     Halkın yoğun olduğu bölgelerde stant açarak bilinçlendirme faaliyeti yürüttüklerini anlatan Başaran, Yarından itibaren hastanelere giderek oradaki vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Şu ana kadar halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bu şekilde antibiyotiklerin doğru kullanımını yaygınlaştıracağız şeklinde konuştu.
    
     -Antibiyotikler hastalıklı virüslerin güçlenmesini sağlıyor-
    
     Tıp fakültesi öğrencisi Kevser Kandemir de grip ve soğuk algınlığında antibiyotik kullanılmaması gerektiğini ifade etti.
     Türkiyede bilinçsiz ve gereksiz antibiyotik kullanımının çok yaygın olduğuna dikkati çeken Kandemir, Bu ilaçlar sadece enfeksiyon hastalıklarında kullanılması gerekirken, insanlarımız her rahatsızlığında kullanıyor diye belirtti.
     Soğuk algınlığı, nezle ve grip olduğu zaman insanlarımız hemen antibiyotik kullanıyor diyen Kandemir, Bu, çok yanlış bir seçim. Antibiyotikler hastalıklı virüslerin güçlenmesini sağlıyor. Hatta vücuttaki tüm organlara zarar veriyor. Bu nedenle insanlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Bu amaçla çalışmamızı başlattık ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER