18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Türkiye Camii ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: Milletimizin birlik ve bekası, ülkemizin bölünmez bütünlük ve saadeti, ay yıldızlı bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanma


DÜZCE (A.A) - Türkiye Camii ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Milletimizin birlik ve bekası, ülkemizin bölünmez bütünlük ve saadeti, ay yıldızlı bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanması ancak Çanakkale ruhu ile yetişmiş nesillere sahip olmakla mümkündür dedi.
     Kıyak, yaptığı açıklamada, Çanakkalenin vatanına namahrem elinin değmemesi için din, vatan ve namus uğruna canlarını, mallarını ve kanlarını adamış yiğitlerin tarih oldukları yer olduğunu söyledi.
     Çanakkale, anaların körpecik yavrularının saçlarına ve ellerine kına yakarak vatana kurban olmaları için cepheye gönderdikleri 16, 17, 18, 19, 20 yaşlarındaki kınalı kuzularını abideleştikleri yerdir diyen Kıyak, dönemin teknolojik silah ve mühimmatına sahip olan Haçlıların Çanakkalede denize gömüldüğünü anlattı.
     Kıyak, Çanakkale destanı ve ruhunun gençlere mutlaka anlatılması gerektiğine işaret ederek, Milletimizin birlik ve bekası, ülkemizin bölünmez bütünlük ve saadeti, ay yıldızlı bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanması ancak Çanakkale ruhu ile yetişmiş nesillere sahip olmakla mümkündür. Federasyon olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü ve Şehitler Gününü rahmet ve minnetle anıyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER