18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -AK Parti Burdur milletvekilleri Özçelik ve Yıldırım ile Burdur Belediye Başkanı Akkaya mesaj yayımladı


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hami Yıldırım ile Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Bayram Özçelik mesajında, Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini, üzerinde huzur ve güven ile yaşanılan aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu yaşadığını kaydetti.
     Özçelik, mesajında, Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir inanç ve kahramanlık destanıdır. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, bağımsızlığımızı, sarsılmaz imanları ile eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmışlardır ifadelerine yer verdi.
    
     -Milletvekili Yıldırım-
    
     Hami Yıldırım ise mesajında, Türk milletinin birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden geldiğini, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza attığını kaydetti.
     Çanakkale Deniz Zaferinin tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve hürriyet inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği bir destan olarak tarihe yazıldığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Çanakkale geçilmez dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.
    
     -Belediye Başkanı Akkaya-
    
     Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da mesajında, büyük imkansızlıklar içinde Türk milletinin kahramanlığını destanlaştırdığı, Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale Savaşlarının, milletin bağımsızlığı için gerektiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini bildirdi.
     Çanakkaleye saldıranların, bekledikleri sonucu elde edemedikleri gibi ağır bir hezimete uğradığını hatırlatan Akkaya, şöyle devam etti:
     18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk toprakları üzerinde hayal kuranlara ve hayal kuracaklara büyük bir ders vermiştir. Çanakkale Zaferini kazanan ruh Türk askerinin mayasında vardır. Zira anası onu vatan için doğurmuş ve hep böyle günler için hazırlamıştır. Savaşta şehit olmayı en büyük rütbe sayan bir millete karşı kim durabilir- Duramadılar ve geldikleri gibi gittiler.
     Türk tarihi içerisinde önemli yer tutan Çanakkale Savaşları aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürkün askeri kariyerinde de önemli bir yere sahiptir. Önce 19. Tümen Komutanı, sonra Anafartalar Grup Komutanı olarak bu savaşlara katılan Mustafa Kemal, askeri dehasını burada gözler önüne sermiştir.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER