18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve ÇGC, zaferin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ünüvar, 18 Martın Türk tarihinin en önemli kavşak noktalarından biri olduğunu, 1. Dünya Savaşı sırasında Türk milletinin yokluk ve zorluklar içinde tüm dünyaya gösterdiği bir direniş ve zafer olduğunu belirtti.
     Çanakkale 18 Martın herkesin artık Bitti, yok oluyorlar dediği anda yeniden şahlanışın tarihi ve yeri olduğunu ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
     Düşman kuvvetleri hem sayıca çok, hem de o günün şartlarından en ileri teknoloji ile donatılmış gemileri vardı ve askeri teçhizatları güçlüydü. Ama ecdadımız imanlıydı, zafere inanmıştı. Dünyanın dört bir yanından gelen düşman askeri Çanakkaleye niçin geldiğini, niye Türklerle savaştığını bile bilmiyordu. Yokluk içerisindeki Türk askerlerinin çok kısıtlı cephanesi olsa da içlerinde bağımsızlık aşkı, iman dolu azimleri vardı. Sonuçta zafere inananlar muzaffer oldu. Çok şehit verdik, çok gazimiz vardı, çok ocaklar söndü ama vatan bizde kalmıştı, bayrağımız en yüksekteydi. Geriye baktığımızda, ülkemizin her köşesinden şahadete koşan gençlerimizi, Seyid Onbaşıları, eğitimlerini yarıda kesip cepheye koşan ve şehit olan tıbbiye öğrencilerini asla unutamayız, unutmamalıyız. Bugün bile, 1915 yılında Çanakkalede cereyan eden bu savaşı sadece Çanakkalede değil, her yerde ve en başta yüreğimizde hala hissetmekteyiz. Ülkesi için, mukaddes değerleri için hiç düşünmeden cepheye koşan şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
     Çukurova Gazeteciler Cemiyetinden (ÇGC) yapılan açıklamada da Çanakkalede tarihin en kanlı savaşlarından birinin yaşandığını belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:
     Türk askerinin destan yazdığı Çanakkale Savaşının 98. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsal savaşlardır. Çanakkale ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızda kutsal savaşlara örnektir.Tüm imkansızlıklara rağmen Çanakkale geçilmez şiarını düşmanın beynine kazıyan Türk askeri, Anafartalar Grup Kumandanı Mustafa Kemalin komutasında Dünya Savaşları tarihine altın bir sayfa yazmıştır. Çanakkale Zaferinin 98.yıldönümünü kutlarken şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER