18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz dedi.
     Tepe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk Milletinin var olma mücadelesi verdiği ve tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanına dönüşen Çanakkale Zaferinin, 98. Yıldönümünde onurla ve gururla bir kez daha kutlandığını belirtti.
     Bugün, Anadolu coğrafyasında yaşamanın, o gün tüm dünyaya Çanakkale Geçilmez diye haykıran kahraman ecdada borçlu olunduğunu ifade eden Tepe, şunları kaydetti:
     Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu aziz vatan uğruna, bağımsızlık uğruna Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle omuz omuza Sarıkamış-ta, Çanakkalede ve daha birçok cephede savaştık. On binleri, yüz binleri şehit verdik. Yani biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım. Çanakkale bunun en güzel örneklerindendir. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferimizin 98. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Gününü kutluyor, bugünlere ulaşmamızı sağlayan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER