Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şanlıurfanın Siverek ilçesindeki 50 sivil toplum kuruluşu, çözüm sürecine destek verdiğini açıkladı -SİVİLDER Başkanı Bayram: Atılan adımlar bizleri umutlandırmakta ve barışa olan inancımızı biraz dah


ŞANLIURFA (A.A) - Siverekteki, 50 sivil toplum kuruluşu, çözüm sürecine destek verdiğini açıkladı.
     Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİLDER) Başkanı Muzaffer Bayram, Kuyumcular Odasında gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda terör ve Kürt sorununun çözümüne yönelik atılacak adımlar konusunun ele alındığı belirtti.
     Terör sorununun yıllardan beri insanların canını yaktığını ifade eden Bayram, Gelinen noktada, atılan adımlar bizleri umutlandırmakta ve barışa olan inancımızı biraz daha arttırmaktadır. Bu süreçte bir şekilde rol alan ve söz söyleyen herkes olabildiğince hassas olmalıdır ve yapılacak küçük bir hatanın bile çok ağır sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır dedi.
     Bayram, sürecin kardeşlik hukuku ve iradesi üzerinde yol alması gerektiğini aktararak şunları kaydetti:
     Gün, basit siyasi hesaplarla hareket etme günü değildir. Gün, silahta dayatıp bu kaosu derinleştirme günü değildir. Gün, sessiz kalma, tarafsız kalma günü değildir. Gün, barış günüdür ve barış için çaba harcamayan herkes, bundan sonra yaşanacak ölümlere ortaktır. Silahlar sussun, gençlerimiz ölmesin.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER