18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -CHP İl Başkanı Sadık Atila, MHP İl Başkanı Mete Eke ve SP İl Başkanı Mahmut Arıkan kutlama mesajı yayımladı


KAYSERİ (A.A) - CHP İl Başkanı Sadık Atila, MHP İl Başkanı Mete Eke ve SP İl Başkanı Mahmut Arıkan 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     CHP İl Başkanı Atila, Çanakkalenin Mustafa Kemal Atatürk gerçeğinin ortaya çıktığı yer olduğunu ifade etti.
     Çanakkale Zaferinin dünya tarihi için çok önemli olduğunu belirten Atila, bu zaferin ulus olma bilincinin tohumlarının yeşerdiği, yurtseverliğin ve azmin zaferi anlamını taşıdığını vurguladı.
     Çanakkalenin Türk milleti için önemli olduğunu ifade eden Atila, Çünkü Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk gerçeğinin ortaya çıktığı yerdir. Yenilmez denilen dünyanın en büyük emperyalist donanmasının yenildiği yerdir dedi.
     MHP İl Başkanı Eke de açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bundan 98 Yıl önce Türk Milletini Anadolu coğrafyasından silmek isteyen vahşi, insanlık ve medeniyetten uzak emperyalist güçler, dünyanın çeşitli ülkelerinden masumane tekliflerle topladıkları askerleri üzerimize salmışlardır. Çanakkale geçilmez diyerek, 7den 70e, öğrencisinden, öğretmenine, dedesinden, torununa, annesinden, kızına kadar verilmiş olan dünyada emsali olmayan tarihi bir destanın adıdır.
     SP İl Başkanı Arıkan da, Çanakkale Zaferinin, adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER