19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Vali Hüseyin Avni Coş, kutlama mesajı yayımladı


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Coş, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsuna çıkmasının, başarı ve zaferlerle dolu şanlı Türk tarihinin bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
     Bu olayla Türk milli mücadelesinin fiilen başladığını, bu tarihten sonraki sürecin, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş destansı bir bağımsızlık mücadelesi şeklinde geçtiğini ve özgürlükle taçlanan bir zaferle sonuçlandığını ifade eden Coş, asırlardır hür yaşayan aziz milletin, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayarak yeniden şahlanışını simgeleyen, Kurtuluş mücadelesinin meşalesinin yakıldığı günün simgesi olan 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah ortamında kutlamanın heyecanı ve coşkusu içerisinde olduklarını vurguladı.
     Coş, Türk milletinin, kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli günün, gençliğe armağan edilmiş bir bayram olduğunu anımsatarak şöyle devam etti:
     "Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz olan, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine, güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır. Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen, okuyan, araştıran ve kendisini her alanda geliştiren Türk gençliği, Türkiyeyi başarıya taşıyacaktır. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir. Devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar, geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine inancımız tamdır."
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER