19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gökbel, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsuna ayak basmasının, Cumhuriyetin başlangıcı ve aynı zamanda millet ve ülke için, aydınlık bir geleceğe atılan ilk adım olduğunu belirtti.
     İstiklal Savaşının 20. yüzyılın önemli olaylarından biri olan milli egemenliğe dayanan yeni bir devletin kurulması olduğunu belirten Gökbel, şunları kaydetti:
     "İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu günün, geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de kanaatimce son derece anlamlıdır. Bizden önceki nesiller, inançla çalışarak bizlere büyük bir miras bırakmışlardır. Milletimizin umut kaynağı olan gençlerin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde olduğundan hiçbir şüphe duymuyorum. Geleceğin yöneticileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olan gençlerimizin ülkemizi, bilim, fen, ekonomi, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceği başarılarla taçlandıracağına yürekten inanıyorum. Üniversitemiz mensuplarının 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER