19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramına doğru -Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan: "Türkiye Cumhuriyetini çağdaş bir gençliğe emanet etmek, hepimizin en büyük görevi ve çabası olmalıdır"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş bir gençliğe emanet etmenin, herkesin en büyük görevi ve çabası olması gerektiğini bildirdi.
     Çağlayan, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık meşalesini Samsunda yakarak Türk milletine rotasını gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımı olduğunu belirtti. Gençlerin bayramını kutlayan Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyetini çağdaş bir gençliğe emanet etmek, hepimizin en büyük görevi ve çabası olmalıdır. Gençlerimiz de her zaman yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek nitelikte, kendine güvenen, bağımsız ve özgür düşünebilen, araştıran, sorgulayan bireyler olmalıdırlar. Ülkemizin geleceğinin yarınlara en iyi biçimde hazırlanabilmesinin en önemli güvencesi, Atatürk devrimlerine ve inkılâplarına bağlı gençlerimizdir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER