19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahanda törenler düzenlendi


ERZURUM (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahanda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Erzurumda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinlikler, Yakutiye Kent Meydanında devam etti.
     Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimarın katıldığı programda, çeşitli branşlarda gösteriler yapıldı.
     Etkinliklere katılan sporculara çeşitli hediyeler veren Vali Öztürk, daha sonra burada basketbol oynadı.
    
     -Iğdır-
    
     Belediye Meydanında gerçekleştirilen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Daha sonra Atatürk Caddesinde devam eden programda konuşan Yıldız, 19 Mayıs 1919un ülke için önemli bir tarih olduğunu ifade ederek, ülkenin birçok yerinde vatan toprağı için şehit olan askerlerin olduğunu belirtti.
     Bütün gençlerin fırsat buldukça, Çanakkale, Sarıkamış ve Sakaryadaki şehitlikleri ziyaret etmesi isteyen Yıldız, "Millet demek tek yürek olmak demektir. Mustafa Kemal Atatürk bu toprakların kazanılması için, önemli görevler üstlendi. Bize emanet edilen bu topraklara sahip çıkmalıyız. Bu görev en çok gençlerimize düşüyor. Gençlerimiz Ay Yıldızlı bayrağımıza, bu memlekete sahip çıkmalıdırlar. Bu ülkede 75 milyonun beraber ve kardeşçe olduğu gerçeğine en güçlü şekilde sahip çıkacak olan kitle gençlerdir. Bir olmalıyız. Başka güçlerin bizi bölmesine müsaade etmemeliyiz" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından çeşitli branşlarda gösteriler sunuldu. Program, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilesiyle sona erdi.
    
     -Kars-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat tarafından Kars Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Vali Eyüp Tepe, Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Kafkas dansı, yerel halk oyunları, müzik sunumu ile devam eden kutlamalarda, Samsundan gelen 19 Mayıs temsil bayrağı Vali Tepe, Tugay Komutanı Gürcan ve Başkan Bozkuşa takdim edildi.
    
     -Ardahan-
    
     Valilik binası önünde yapılan çelenk koyma törenine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve gençler katıldı.
     Törende konuşan Dereci, milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının 19 Mayıs 1919 tarihi olduğunu vurgulayarak, "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürkün, Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsuna çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur" dedi.
     Dereci, Reyhanlıdaki bombalı saldırılar nedeniyle bugün düzenlenmesi planlanan konserin iptal edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER