2 Eylül Gazetesinin 26. kuruluş yıl

2 Eylül Gazetesinin 26. kuruluş yıl dönümü -Vali Koçdemir, gazeteyi ziyaret ederek, yöneticileri tebrik etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 26. kuruluş yıl dönümünü kutlayan 2 Eylül Gazetesine tebrik ziyareti gerçekleştirdi.
     Koçdemir, Çınar Yayıncılık AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Kutlu, Yazıişleri Müdürü Cihan Yıldırım, Haber Editörü Murat Atikel ve Editor Sezai Şenin hazır bulunduğu ziyarette, Türk Dünyası Kültür Başkentliği (TDKB) ve gündemdeki diğer konulara ilişkin soruları da cevaplandırdı.
     Kalıcı eserlerin yapımına TDKB Ajansının hukuken varlığının sonlanacağı 2014 Haziranından sonra da devam edileceğini hatırlatan Koçdemir, Aceleye getirmek istemiyoruz. Mimarisi de güzel olsun istiyoruz. Belli açılardan başkentlik devam etsin istiyoruz dedi.
     Bundan sonra bizim önceliğimiz kalıcı eserler ifadelerini kullanan Koçdemir, şunları kaydetti:
     Türk Kültür Mirası ile ilgili kütüphanemizi kurup zenginleştirelim. İnsanlar da bir araştırma yapacakları zaman mutlaka Eskişehire gitmek lazım desinler. Dijital eserleri de araştırıyoruz. El yazması eserlerin tıpkı basımlarını veya mikrofilm olarak koymak istiyoruz. Buhara, Semerkanttaki el yazması eserlere buradan elektronik erişim de olabilir. Bir Türk Dünyası külliyatı yapalım dedik. Kültür Bakanlığı da bu işin içinde olalım diyor. Hasan Ali Yücel zamanında dünya klasiklerinin tercüme edilmesi Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerinden biridir. Ona benzer, Türk mirasının klasiği olan eserleri Anadolu Türkçesine aktarmak istiyoruz. Sanal bir müze internet ortamında kuracağız. Sanaroma Müzesi var. Çok sayıda proje var.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 2 Eylül Gazetesinin 26. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER