2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali

2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali -Festival kapsamında, Selanik Balkan Savaşları Müzesinin arşivinden seçilen 75 fotoğraf, Bursada sergilenecek


BURSA (A.A) - Bursada, bu yıl ikincisi düzenlenecek uluslararası fotoğraf festivali Bursa FotoFest 2012 kapsamında, Selanik Balkan Savaşları Müzesinin arşivinden seçilen 75 fotoğraf sergilenecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen festivalin, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen yaşamın her alanında verdiği mücadeleyi anlatan fotoğrafları zengin bir programla Bursada fotoğraf meraklılarıyla buluşturacağı bildirildi.
     Ortadoğu ve Doğu Avrupanın en büyük fotoğraf festivali olmaya aday Bursa FotoFest 2012nin bu yıl İnsanlığın İzleri konu başlığıyla düzenlendiği, etkinlik kapsamında Centennial of Balkan Immigration / 100. Yılında Balkan Göçü sergisiyle Türkiyede daha önce görülmemiş bir projeye imza atılacağı belirtildi.
     Festivalde, Selanik Balkan Savaşları Müzesinin arşivinden seçilen 75 fotoğrafın Bursada sergileneceği, müzenin desteğiyle düzenlenen serginin sadece savaş koşullarına değil, zamanın insanlarına da ışık tuttuğu ifade edildi.
     Müzenin arşivinde bulunan binlerce fotoğraf arasından seçilerek Yunanistanda basılan ve Türkiyeye gönderilen 75 adet cam negatifin, 1912-1918 arasında altı yıllık döneme ait olduğu, fotoğraf sergisinin Balkan göçünün 100. yılında büyük ölçüde Balkan göçmeni nüfusuna sahip Bursada yapılması sebebiyle de ayrı bir önem taşıdığı belirtildi.
     Bursa FotoFest 2012nin dünyanın farklı köşelerinden binlerce fotoğraf meraklısını 15-21 Eylül tarihleri arasında Bursada ağırlamaya hazırlandığı, ayrıca festival kapsamındaki İnsanlığın İzleri temalı uluslararası ve Kentin İzleri temalı ulusal fotoğraf yarışmaları için başvuruların devam ettiği kaydedildi. Başvuruların 10 Eylüle kadar kabul edileceği duyuruldu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER