2. Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve

2. Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri -Kocaelide 3 gün sürecek fuara, yurt içi ve yurt dışından 47 üniversitenin temsilcileri katılıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide yurt içi ve yurt dışından 47 üniversiteden temsilcilerin katıldığı "2. Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri" başladı.
     Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince (KOÜ) Uluslararası Fuar Merkezindeki açılış töreninde konuşan Vali Ercan Topaca, öğrencilerin hayatlarında verdiği en önemli kararlardan birinin, üniversite eğitimi ve meslek seçimiyle ilgili olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin doğru karar vermeleri için 2 yıldır bu fuarı düzenlediklerini anlatan Topaca, doğru tercih yapılabilmesi için bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Topaca, 50ye yakın üniversitenin, öğrencilerin ayağına kadar geldiğini dile getirerek, "Bu kararı isabetli vermediğiniz takdirde ömür boyu sıkıntısını çekeceksiniz. İstemediğiniz bir işi, sevmediğiniz bir mesleği yapmak durumunda kalacaksınız" diye konuştu.
     Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak da fuarın, sınavlara giren yaklaşık 1 milyon 900 bin öğrencinin bilinçli tercih yapabilmesi açısından çok yararlı olduğunu ifade etti.
     İstenilen bilgilerin üniversitelerin internet sitelerinden her zaman bulunamadığını belirten Çomak, fuarda gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler sayesinde aranılan bilgilere daha rahat ulaşılabileceğini vurguladı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri fuara, 47 üniversitenin katıldığını anlatarak, öğrencilerin bu sayede tercih yapmak istedikleri üniversitelerin bütün özelliklerini öğrendiklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Vali Topaca, Karaosmanoğlu ve Çomak üniversitelerin stantlarını gezdi.
     Yurt içi ve yurt dışından 47 üniversite ile yüksekokul temsilcilerinin katıldığı "2. Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri" etkinliği, 1 mayıs Çarşamba gününe kadar sürecek.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER