2/B arazilerinin satışına ilişkin yeni düzenleme

2/B arazilerinin satışına ilişkin yeni düzenleme -Bilecik Defterdarı Alper: Bilecikte 2/B alanı çalışmaları tamamlanmış, bu alanlardan eylemli ormanlar hariç 271 adet 2/B parseli üretilmiştir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Defterdarı Koray Alper, Bilecikte 2/B alanı çalışmalarının tamamlandığını ve bu alanlardan eylemli ormanlar hariç 271 adet 2/B parseli üretildiğini bildirdi.
     Alper, yaptığı yazılı açıklamada, 2/B alanlarıyla ilgili çalışmalar kapsamında üretilen parsellerin askı süreçlerinin kesinleştiğini ve tamamının hazine adına tescillenip kıymet takdir kararlarının alınarak satışa hazır hale getirildiğini belirtti.
     Çalışmaların, Cumhuriyet Mahallesi ile Abbaslık, Kendirli, Kurtköy, Sütlük, Şükraniye ve Pelitözü köylerinde toplam 1 milyon 385 bin 672 metrekare alanda yapıldığı bilgisini veren Alper, şunları kaydetti:
     Bilecikte 2/B alanı çalışmaları tamamlanmış, bu alanlardan eylemli ormanlar hariç 271 adet 2/B parseli üretilmiştir. 3üncü etap olarak adlandırılan diğer 2/B alanlarına ilişkin kadastro çalışmaları devam etmektedir. Kanun yürürlüğe girmeden önce kadastro tutanakları kesinleşen taşınmaz malların hak sahiplerinin 26 Şubata kadar, yürürlüğe girdikten sonra kesinleşenlerin ise 10 ay içinde başvurularını taşınmaz malın bulunduğu Defterdarlık veya Mal Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. 4 Şubat tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanunda, Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilir denildiğinden, başvuru bedeli alınmamaktadır. Satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilecektir. Taşınmaz malların yüzölçümünün 400 metrekarelik kısımları için rayiç bedelin yüzde 50si, kalan kısmı ise rayiç bedelin yüzde 70i alınacaktır. Peşin satışlarda ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacak, bu bedel idarece yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödenecektir. Tebliğ edilen satış bedeline itiraz edilemeyecek, dava açılamayacaktır. Taksitle satışlarda, satış bedelinin yüzde 10nu, yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için en fazla 3 yılda 6 eşit taksitte, dışında olan yerler için ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz ödenecektir.
     Alper, satış bedelini ödemeyenlerin doğrudan satın alma haklarının düşeceğini ancak taksitlerden ikisinin vadesinde ödenmemesinin, yükümlülüklerin ihlali anlamına gelmeyeceğini ve gecikme zammı uygulanacağını duyurarak, satış işlemlerinin, başvuru süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde sonuçlandırılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 2/B arazilerinin satışına ilişkin yeni düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER