2012

2012-2013 eğitim öğretim yılına doğru -Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü: 2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıklarımız tamamlanmıştır -Fiziki şartların uygun olduğu durumlarda ilkokul, ortaokul ve lisenin bağımsız ol


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını ve fiziki koşulların uygun olduğu durumlarda ilkokul, ortaokul, liselerin bağımsız olarak düzenlenmesine öncelik verildiğini bildirdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, merkez ve ilçelerde yer alan okulların 2012-2013 eğitim öğretim yılı planlamalarıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirilerek, merkez ve ilçelerinde ayrı ayrı kurulan Planlama Komisyonlarının inceleme ve önerilerine göre bazı kararlar alındığı belirtildi.
     Komisyon çalışmalarında, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) genelgesindeki ilkelerin dikkate alındığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarının derslik sayıları, öğrenci sayıları ve fiziki şartları ile ilgili veriler E-Okul Sisteminden alınarak, okulların öğrenci sayıları, öğretim durumu ve fiziki şartları ile ilgili bilgilere ait raporlar ayrıca kurumlardan da istenmiştir. Kütahya merkez yerleşim haritası üzerinde okulların bulunduğu konumlar, fiziki yönden büyüklük durumu, kayıt bölgesinde bulunan çağ nüfusundaki öğrenci sayıları, öğrenim şekilleri dikkate alınarak, ilkokul, ortaokul ve lise olabilme durumları, aynı bölgede olan kurumlar arasında kıyaslamalar yapılmış, ayrıca birbirleriyle ilişkilendirilen kurumlara gidilerek idareyle görüşülüp uygun değerlendirmelerde bulunulmuştur. Merkez ilçe ve diğer ilçelere bağlı köylerdeki okulların fiziki durumları, derslik ve öğrenci sayıları ve konumları göz önünde bulundurularak okullar, bağımsız ilkokul veya ortaokul, aynı binada fiziki şartları yeterli olan normal eğitim yapabilecekler okullar da ilkokul ve ortaokul, aynı binada ikili eğitim yapabilecek olan okullar ise ortaokullar sabahçı, ilkokullar öğleci olmak kaydıyla ilkokul ve ortaokul olarak gruplandırılmıştır. Fiziki şartların uygun olduğu durumlarda ilkokul, ortaokul ve lisenin bağımsız olarak düzenlenmesine öncelik verilmiştir.
     Açıklamada, aynı bina içinde ilkokul ile ortaokulun veya ortaokul ile lisenin birlikte bulunması durumunda okul giriş, çıkış kapıları ile bahçe gibi ortak kullanım alanlarının öğrencilerin yaş ve seviyeleri de dikkate alınarak imkanlar dahilinde düzenlendiği bilgisi verildi.
    
     -Ortak kullanım alanları yaş seviyelerine göre düzenlendi-
    
     İmam Hatip Ortaokullarının bağımsız ortaokul olarak kurulmasına öncelik verildiği, bunun mümkün olmadığı durumlarda İmam Hatip Liseleri ile birlikte düşünüldüğü, ancak bu durumda ortaokul öğrencileri ve lise öğrencilerinin okula giriş ve çıkış kapıları, bahçe gibi ortak kullanım alanlarının öğrencilerin yaş seviyelerine göre ayarlandığı ifade edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:
     Şartların uygun olmaması durumunda aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretim uygulamasına gidilmiştir. İkili öğretim yapan okullarda ortaokullar sabahçı, ilkokullar ise öğleci olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürecektir. Çeşitli sebeplerle kapalı bulunan okulların ihtiyaç halinde yeniden kullanıma açılması için gerekli tedbirler alınmıştır. Çıkarılan yasa ve genelgeye uygun olarak İmam Hatip Liseleri bünyelerinde ortaokullar açılmıştır. İlimiz Meydan Mahallesinde yeni yapılan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan okul binasının Şule-Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu adıyla açılmasına karar verilmiştir. İlimiz merkezinde bulunan İmam Hatip Liselerinin birbirlerine olan mesafeleri, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yurt olarak kullanılan ek binanın merkeze olan uzaklıklarının yaklaşık 4 kilometre olması, pansiyon binasından eğitim öğretim için her gün öğrenciler eğitim binasına geldiklerinden ek binanın yanına bu yıl pansiyon yapımı da planlandığından, ek bina müstakil İmam Hatip Lisesine çevrilip, Evliya Çelebi İmam Hatip Lisesi ismiyle açılışı gerçekleştirilmiştir. Merkez Zafertepe Mahallesinde yeni yapılan meslek lisesi binasının 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra eğitim öğretime açılması planlanmaktadır.
    
     -Taşımalı sistem kapsamındaki hazırlıklar-
    
     Açıklamada, Öğrenci Yerleştirme Komisyonları kurularak, E-Kayıt Sistemi ile elektronik ortamda kayıtların yapılması için bütün sokak isimlerinin E-Okul Sistemine girilerek kayıtların yapılmasının sağlandığı, ilkokul, ortaokul ve liselerin öğrenci nakil ve aktarımlarının sürdüğü bildirildi.
     Okulları fiziki yönden eğitim öğretime hazırlamak amacıyla il genelinde 2 milyon 654 bin 646 lira ödenek ayrıldığı, 168 okul ve kurumda derslik, laboratuvar, atölye gibi birimlerde bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği kaydedilen açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilköğretimde il genelinde 561 yerleşim yerinden 92 taşıma merkezine 9 bin 86 öğrencinin, ortaöğretimde 433 yerleşim yerinden 52 taşıma merkezine 3 bin 254 öğrencinin taşınması planlanmış olup, yemek ve taşıma ihale çalışmaları devam etmektedir. Yapılan dönüşüm planlamalarına uygun olarak dönüştürülen ve yeni açılan okul ve kurumlarımızın yönetici, öğretmen ve personel planlaması yapılmış olup, gerekli aktarma, atama ve görevlendirmeler yapılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıklarımız tamamlanmıştır denildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER