2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, 2013 Akdeniz Olimpiyatlarına kadar daha yeşil bir Mersin oluşturmaktır


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, amaçlarının, 2013 Akdeniz Olimpiyatlarına kadar daha yeşil bir Mersin oluşturmak olduğunu bildirdi.
     Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, refüj ve göbeklerde Mersinde ilk defa lale dikimi yapıldığını ifade etti. Atatürk Parkı, Kültür Parkı ve diğer parklarda bulunan banklar, masalar ve çöp kovalarının yenilendiğini belirten Özcan, şunları kaydetti:
     Eski Adliye binası önündeki büyük göbekte bulunan 250 ağaç, sökülmeye başlandı. Buradaki yetişkin büyük ağaçlar korunarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 Akdeniz Olimpiyatları kapsamında yeni açılan ve inşası devam eden 34. Caddeye ve Nevit Kodallı Caddesi orta refüjlerine dikiliyor. Eski Adliye binası önündeki yüz ölçümü yaklaşık 8 bin metrekare olan bu büyük göbek tamamen boşaltılarak, Mersine yakışan modern bir göbek haline getirilecek. Mersinin simgesi olan yapılar, bronz heykeller, yeşil alanlar, havuz, ışık ve ses görselleriyle süslenecek olan söz konusu göbek inşasına çok kısa bir süre içerisinde başlanarak hızla tamamlanacak.
     Özcan, kentteki kavşaklarda farklı temalarda çalışmaların yapılacağını dile getirerek, 2013 Akdeniz Olimpiyatları kapsamında yapılan Olimpiyat Stadına giden, yeni açılan yolda bulunan yaklaşık 500 zeytin ve narenciye ağacı kesilmeden, sökülerek kaldırım ve refüjlere aktarılacak. Ağaç ve çiçek dikme çalışmaları dışında mevcut refüjlerin düzenlenmesi, çim biçme ve budamalar, Tulumba Köprüsünün ve alt kısmının düzenlenmesi konularında hızlı bir çalışma başlatıldı. Kısacası Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, 2013 Akdeniz Olimpiyatlarına kadar daha yeşil bir Mersin oluşturmaktır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER