23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Türkmenoğlu, mesajında, TBMMnin 23 Nisan 1920de milletin azim ve kararlılığı neticesinde kurulduğunu belirtti.
     TBMMnin, Cumhuriyetin en temel ve vazgeçilmez kurumlarından biri olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:
     Gücünü ve yetkisini milli iradeden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, sorumluluklarını ve görevlerini bu şuur ve heyecanla yerine getirmektedir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve milli egemenliğin ilan edildiği gün olan 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşımaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevgi ve hoşgörünün tarihi beşiği olan Anadoludan yükselen ışık ile dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve çocuklarımızın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
    
     -AK Parti Konya Milletvekili Akışın mesajı
    
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış da mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürkün, dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, geleceğin teminatı olan çocuklar için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olması temennisinde bulundu.
     23 Nisan 1920 tarihinin, İstiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan TBMMnin, milli birliğin, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade eden Akış, şöyle devam etti:
     Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış, işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur. 23 Nisan 1920 tarihinde TBMMnin açılışı dolayısıyla da halkın yönetimine tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşımaktadır. Bu büyük milletin fertleri olarak her birimiz, farklı fikirlere ve tercihlere sahip olabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve bizlere bugünleri hazırlayan şehitlerimizi, gazilerimizi milli mücadelede emeği geçmiş olan tüm ecdadımızı en derin saygı ve rahmetle anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın, hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.
    
     -AK Parti Konya Milletvekili Baloğlunun mesajı
    
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, mesajında, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan 1920nin aynı zamanda çağdaş uygarlık yolundaki yürüyüşün de sembolü olduğunu belirtti.
     23 Nisan 1920de TBMMnin açılışı ile kazanılan bağımsızlık zaferinin ardından, egemenliğin kayıtsız sartsız milletin olduğunu ifade eden Baloğlu, şunları aktardı:
     93. açılış yıldönümünü kutladığımız TBMM, daha da güçlenen cumhuriyetimiz ve bilimin ışığında yetişen yeni neslimiz ile geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin milli iradesini özgürce ortaya koymasına zemin hazırlayan ilk meclisimizin kahraman tüm kurucu üyelerini saygı ve şükranla anıyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER