23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -TBMM KİT Komisyonu Başkanı Poyraz: -"Mustafa Kemal Atatürkün bıraktığı emaneti, çocuklarımız ve gençlerimiz koruyacak"


BİLECİK (A.A) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Mustafa Kemal Atatürkün bıraktığı emaneti, çocukların ve gençlerin koruyacağını bildirdi.
     Poyraz, mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunu simgelediğini ve tarihin anlamlı bir dönemeci olduğunu belirtti.
     TBMMnin açılmasının milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Poyraz, şöyle devam etti:
     "Türk milleti, ulusal birliğimizi sağlayarak, din, dil, ırk ve toplumsal statü ayrımı gözetmeksizin herkesi aynı amaç etrafında toplayan Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde ve Onun ülkemizi aydınlığa kavuşturan projelerini birlikte hareket ederek hayata geçirmiştir. Mustafa Kemal Atatürkün, Cumhuriyetin korunmasının ancak çocuklarımızın ve gençlerimizin çabalarıyla mümkün olacağına inanmıştır. Mustafa Kemal Atatürkün bıraktığı emaneti, çocuklarımız ve gençlerimiz koruyacak. Zamanı geldiğinde üstlendikleri ağır sorumluluğu yeni nesillere devredecekler ve Türkiye Cumhuriyeti, böylece emin ellerde sonsuza kadar yaşayacaktır."
    
     -MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker
    
     Şeker, mesajında, 23 Nisan coşkusunun, çocukların umut saçan göz bebeklerinden bütün kalpleri saracağını belirtti.
     Milli mücadele azim ve kararlılığıyla Türk milletinin kıyamını ve milli iradesini temsil ederek Ankarada 23 Nisan 1920de kurulan TBMMnin 93. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Şeker, şunları bildirdi:
     "Milli mücadelemizin önderi, TBMMnin banisi, başkanı ve başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşanın, 23 Nisanı bir bayram olarak ülkemizin bütün çocuklarına hediye etmesi ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın şahsında, bu güzel bayramın dünya çocuklarıyla buluşması, Türk milletinin gurur kaynağıdır. Ümitle, coşkuyla, mutlulukla kucakladığımız çocuklarımızın bayramını onların duyduğu heyecanla kutluyoruz. Bu vesileyle, çocuklarımızın bu güzel gününde onların coşkusuna eşlik eden ve başarılı olması için emek veren, bütün annelere, babalara, öğretmenlerimize hürmetlerimi sunuyorum. 23 Nisan coşkusu, çocuklarımızın umut saçan göz bebeklerinden bütün kalpleri saracaktır."
    
     -Belediye Başkanı Selim Yağcı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Yağcı, mesajında, toplumları çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne yükseltecek kişilerin çocuklar olacağını kaydetti.
     TBMMnin kuruluşunun 93. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kıvanç ve mutluluğunu yaşadıklarını değinen Yağcı, şunları ifade etti:
     "Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere TBMMyi kurmuş ve böylece Atatürkün, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Medeniyet yarışından hiç kopmadan bugünlere büyük atılımlarla ilerleyerek gelen Bilecik, genç ve dinamik nüfusu, eşsiz coğrafi konumu, zengin doğal kaynakları, engin kültür ve tarih birikimi ile büyük bir potansiyele sahip olmuştur. Bu potansiyelin şuuru içinde, bilimin ışığında yetişecek olan yeni nesil, şehrimizi geleceğe taşıyacak, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltecek olan değerli çocuklarımızdır. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla, her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır."
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER