23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Bayram, Şırnak, Mardin, Bingöl ve Siirtte törenlerle kutlandı -Siirtteki programda öğrencilere meyve suyu ve şapka dağıtıldı, Türkçe, Kürtçe ve Arapça müzikler çalındı (Fotoğraflı-G


DİYARBAKIR (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şırnak, Mardin, Bingöl ve Siirtte düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Şırnaktaki ilk tören Valilik Bahçesindeki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Öğmenin çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Tören daha sonra yağmur nedeniyle Şırnak Kapalı Spor Salonunda devam etti. Buradaki törene Vali Vahdettin Özkan, 23. Sınır Jandarma Tümen Komutan Vekili Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serhat Özmen, öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Tören, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Siirt-
    
     Siirtteki program, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Atatürk Stadyumunda devam etti.
     Programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça müzikler eşliğinde halk oyunları, ilahiler eşliğinde de semazen gösterileri yapıldı. Yoğurt ve halat çekme yarışları büyük ilgiyle izlendi.
     Kutlamalar kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın da Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Karadeniz yöresine ait parçaları seslendirdi.
     Öte yandan kutlamalar sırasında öğrencilere su, kek, meyve suyu ve şapka dağıtıldı.
     Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği kutlamalara, AB Projesi kapsamında Siirtte gelen İtalyan eğitimciler, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayer, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken de katıldı.
    
     -Mardin -
    
     Mardinde ise Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdür Vekili Niyazi Ekici anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Törenler daha sonra Gülser-Mahmut Tatlıdede İlköğretim Okulunda devam etti. Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekipleri çeşitli oyunlar sergiledi. Coşkulu kutlamaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
     Mardin Valisi Turhan Ayvaz burada yaptığı konuşmada, çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için çalıştıklarını belirterek, onların yarınlara umutla bakmalarını sağlamanın en öncelikli görevleri olduğunu ifade etti.
     Kutlamalara, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.
    
     -Bingöl-
    
     Bingölde Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu Bahçesinde saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, çeşitli okullardan öğrenciler, hazırladıkları gösterileri sundu.
     Tören boyunca çocuklara yakın ilgi gösteren Vali Mustafa Hakan Güvençer, Türkiye genelinde gerçekleştirilen resim yarışmasının birincisi Irmak Sevene bisiklet hediye etti.
     Bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu ifade eden Vali Güvençer, "Çocukluk demek geleceğe daha umutla bakmak demek. 23 Nisanda bu anlamda çocuklarımıza armağan edilmiş. Bu sefer çocuklarımız bizden değil biz çocuklarımızdan güç aldık. Çocuklarımızın yüzündeki bu heyecana baktıkça geleceğe daha umutla bakacağız" dedi.
     Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu öğrencileri kol bastı oynadı.
     Tören, "23 Nisan" konulu resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip/ Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER