23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -İslahiye ve Arabanda tören düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ve Araban ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı törenle kutlandı.
     İslahiye Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaşın konuşmasının ardından anaokulu öğrencileri şiirler okudu, gösteriler sundu.
     Programa Kaymakam Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Metin Alpcan, resmi kurum müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Arabandaki kutlamalar
    
     Arabanda Atatürk Anıtında İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş çelenk sundu.
     İlçe stadında devam eden kutlamalarda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş konuşma yaptı. Öğrencilerin şiirler okuduğu, gösteri sunduğu törende ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Törende Araban Belediyesi tarafından törene katılan öğrencilerine çikolata ve su ikram edildi.
     Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Hilal Bozdağ, İlçe Emniyet Amir vekili Mehmet Turgud ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Zirve Üniversitesi Rektörü Kısa, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutladı-
    
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramının, milli birlik, milli beraberlik ve milli egemenliğin ulus tarafından karşılık bulduğu önemli bir gün olduğunu ifade etti.
     Kısa, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokratik değerlerin en üst düzeyde gelişimini sağlayan, Ulu Önder Atatürk tarafından gelecek nesillere miras olarak bırakılan günün, demokrasi ve çoğulculuk adına tüm dünyaya yeni bir ufuk getirdiği inancında olduğunu kaydetti.
     23 Nisanın, Atatürkün bıraktığı mirasa sahip çıkıldığının ve millet tarafından coşku ve sevinç içinde kutlanan milli mücadele zaferinin yıl dönümü olduğunu bildiren Kısa, "Bu topraklar üzerinde milli mücadelede milletimizin geleceği için canlarını feda eden yüce şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunuyor, geleceğin teminatı çocuklarımızın ulusal egemenlik ve çocuk bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek - Mahmut Bazlama - Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER