23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor


ANKARA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Beypazarı, Çubuk ve Şereflikoçhisar ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Beypazarında ilk tören Atatürk Parkındaki anıta çelenk konulmasıyla başladı.
     Daha sonra kutlamalara spor salonunda devam edildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temur, burada yaptığı konuşmada ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının çocuklara, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edildiğini söyledi.
     Kutlamalara, ilçe genelindeki okulların yanı sıra Bulgaristandan gelen 20 dolayında öğrenci de katıldı.
     Törende halk oyunları gösterileri yapıldı ve şiirler okundu. Hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     -Çubuk-
    
     Çubukta ilk tören Atatürk Parkındaki anıta çelenk konulmasıyla başladı.
     Daha sonra kutlamalar Çubuk Yavuz Selim İlköğretim Okulunda yapıldı.
     Buradaki törende Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Tiryaki ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, 23 Nisan 1920nin Türk milletinin diriliş günü olduğunu söyledi.
     Toprak, "23 Nisan 1920, milletimizin tarih sahnesinde yeniden doğuşudur. Milli devletin doğuşunun en büyük habercisi ve müjdecisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. Ayrıca O, "Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir" diyerek çocuklarımıza vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Gururumuz ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza yapacağımız en büyük yatırım eğitimdir" dedi.
     Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından öğrencilerin tekvando ve jimnastik gösterisi ilgiyle izlenirken, fen ve teknoloji öğretmeni Mehmet Barak yönetiminde Yavuz Selim Gitar Grubu tarafından verilen konserde tüm gösteri gurupları Türk Bayrağı eşliğinde "Sev Kardeşim" şarkısını söyledi.
     Tören, hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Şereflikoçhisar-
    
     Şereflikoçhisarda ilk tören Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
     Daha sonra TOKİ İlköğretim Okulunda devam eden törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada çocuklar için kullanılan tek bayram olduğunu söyledi.
     Tören, halk oyunları ve ront gösterileriyle öğrencilerin şiir okumasının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER