24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Yozgatta çeşitli kurum ve kuruluş ile siyasi parti temsilcileri yazılı açıklama yaptı


YOZGAT (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Yozgatta çeşitli kurum ve kuruluş ile siyasi parti temsilcileri yazılı açıklama yaptı.
     AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Öğretmenler, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren ve geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza kendini adayan, dünyanın en kutsal ve en fedakar mesleğinin temsilcileridirler. ifadelerini kullandı.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise açıklamasında öğretmenlik mesleğinin en kutsal mesleklerden biri olduğunu, eğitim ve öğretimin toplumların gelişmesinde ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.
     Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, öğretmenler günün kutlayarak, Bilindiği üzere Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürkün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu güne Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başımızın tacı ve hepimizin hayatında önemli kişilerden olan, yaşamımızın ve ülkemizin geleceğini şekillendiren tüm öğretmen ve öğretim elemanlarımızın bu özel gününü kutlar, sevgi ve saygılarımla mesleki yaşamlarında başarılar dilerim ifadesini kullandı.
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise modern teknolojinin sürekli gelişim gösterdiği günümüzde, okulların bu teknolojilere ayak uydurduğunu ve bu dönemin en önemli aktörlerinin başında da öğretmenlerin geldiğini kaydetti.
     CHP İl Başkanı Onur Kaytan ise Türk modernleşmesinin bayrağını daha da ileriye taşıyanların öğretmenler olduğunu vurgulayarak, şu açıklamaları yaptı: Toplumun her bireyinin yaşamına yön veren öğretmenlerimizi 24 Kasım Öğretmenler Gününde saygı ve şükranla anıyor, onlara yaşam boyu borçlu olduğumuzu bir an bile unutmuyoruz. Ancak bugün ülkemizde eğitim sisteminde çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta, bir taraftan on binlerce öğretmenimiz atanmayı beklerken diğer taraftan öğrencilerimiz dershane sistemine mahkum edilmekte ve üst üste yaşanan sınav rezaletleri ile insanımızın ülkeye ve geleceğe güveni azalmaktadır.
     Diğer taraftan Aktif Eğitimciler Sendikası Akdağmadeni Temsilciliğince öğretmenler günü sebebiyle program düzenlendi.
     Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programda Aktif Eğitimciler Sendikası Akdağmadeni ilçe temsilcisi Ünal Gülmez, bir konuşma yaptı:
     İnsan yetiştirmek gibi kıymete haiz bir mesleğin mensuplarıyız. Mesleğimiz paha biçilemez bir meslek.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Yunus Taştan
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER