24 Kasım öğretmenler günü

24 Kasım öğretmenler günü -Ezine Kaymakamı ve belediye başkanlarından kutlama


ÇANAKKALE (A.A) - Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Mahmudiye Belde Belediye Başkanı İbrahim Keskin ve Geyikli Belde Belediye Başkanı Metin salman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Ezine Kaymakamı Karabulut, mesajında, Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve günümüze kadar bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerinizi rahmetle anıyorum ifadelerine yer verdi. Karabulut, şunları kaydetti:
     Büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, ışık olan, en büyük kazancımız Türkiye Cumhuriyetini korumak ve yüceltmek idealini aşılayan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve başarı dolu güzel günler diliyor, sevgilerimi sunuyorum.
     Mahmudiye Belde Belediye Başkanı İbrahim Keskin de, Millet Mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürkün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasımın her yıl, Öğretmenler günü olarak kutlandığını ifade etti.
     Öğretmenliğin, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en anlamlı mesleğiz olduğunu vurgulayan Keskin, şöyle dedi:
     Öğretmen, bir anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Öğretmen, karanlıkların hiç sönmeyen ışığı, cehaletle savaş karşısında en keskin kılıçtır. Bu duygu ve düşüncelerle en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.
     Geyikli Belde Belediye Başkanı M. Metin Salman da mesajında, eğitim sorunlarını çözen ulusların, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkındığını belirterek, eğitime gereken önemi göstermeyen milletlerin ise başka ülkelerin kölesi olmaya mahkum olduğunu kaydetti.
     Dünlerden bugünlere bizleri taşıyan, bugünse çocuklarımızı yarınlara hazırlayan, nesli yetiştiren ve geleceği şekillendiren öğretmenlerimizdir diyen Salman mesajında, Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir ifadelerine yer verdi.
     Ayvacık Belediye Başkanı M. Ünal Şahin ise 21. yüzyıl dünyasında ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacağını vurguladı.
     Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir diyen Şahin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürke Başöğretmenlik unvanının verilişinin 84. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri saygı ve rahmetle andığını, öğretmenlerin bu gününü kutladığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ezine/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 24 Kasım öğretmenler günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER