24 Temmuz Basın Bayramı mesajları

24 Temmuz Basın Bayramı mesajları


NEVŞEHİR (A.A) - Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Muammer Başer, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Osman Koca ve Nevşehir Baro Başkanı Fahri Korucu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Savaş, mesajında, 24 Temmuzun, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının ve temsilcileri için önemli günlerden biri olduğunu bildirdi.
     Halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının, aynı zamanda demokrasinin güçlenmesine de katkı sağladığını ifade eden Savaş, şunları kaydetti:
     Yaygın basının yanı sıra bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basın mensuplarının, bu anlayış ile çalıştıklarına inanıyorum. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etiği ışığında kişi hak ve özgürlüklerine, özellikle özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir.
     Belediye Başkanı Ünver de, kamuoyunun gelişen olaylar konusunda bilgilendirilmesinde basının önemli bir görev üstlendiğini dile getirerek, İletişim organlarının her geçen gün büyük bir önem kazandığı günümüzde, basının bu alanda üstlendiği misyon, halkımızın doğru ve tarafsız haber akışını sağlayan basın kuruluşları ile bu kuruluşlarda görev yapan gazetecilerimizin sorumluluklarını daha faal hale gelmektedir dedi.
     NGC Başkanı Başer ise basın mensuplarının görevlerini mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında yürüttüklerini ifade ederek, basın mensuplarının özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde mesleklerini icra etmekte olduklarını söyledi.
     KGC Başkanı Koca da, basında sansürün kaldırılışı ile birlikte gerçek anlamda gazeteciliğin başlamasının zamanında önemli bir milat oluşturduğunu söyleyerek, tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutladı.
     Baro Başkanı Korucu da, Basın Bayramının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın ve demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli günlerden biri olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER