24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -AK Parti Malatya milletvekili Çalık ve MTSO Başkanı Erkoç, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Çalık, mesajında, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birinin de basının hür, sansürsüz ve tarafsız yayın yapması olduğunu belirtti. Basının ülkenin içinde bulunduğu durumun kamuoyunca takibi ve toplanan bilgilerin tarafsız olarak aktarılması hususunda büyük rol oynadığını ifade eden Çalık, basın özgürlüğünün, Anayasada güvence altına alındığını hatırlattı.
     Bilişim çağının yaşandığı günümüzde basının öneminin ve etkisinin arttığını vurgulayan Çalık, yerelde, ulusalda ve tüm uluslararası mecralarda çok büyük gayretlerle çalışan tüm basın mensuplarının basın bayramını kutladı.
     MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da basının içinde bulunduğu mevcut şartlar göz önüne alındığında, gösterilen özveri ve azami gayretin takdire şayan olduğunu belirtti.
     Basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü olan 24 Temmuzun çok boyutlu bir önemi bulunduğunu ifade eden Erkoç, zor şartlar altında olsa da büyük bir çaba sarf ederek halkın sesi olmaya devam eden medya mensuplarını kutladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER