27. Reform İzleme Grubu Toplantısı

27. Reform İzleme Grubu Toplantısı -Vali Harput: Bu toplantının Bursada yapılması, Bursanın öneminin ortaya konulması bakımından bir göstergedir


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Reform İzleme Grubunun (RİG) 27. Toplantısının, 11 Kasım Pazar günü Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınçın ev sahipliğinde Bursada yapılacağını hatırlatarak, Bu toplantının Bursada yapılması, Bursanın öneminin ortaya konulması bakımından bir göstergedir dedi.
     Harput, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) sürecinde AB ile entegrasyon çalışmaları istikametinde sürekli devam eden bir dizi faaliyetlerin olduğunu anımsattı. Vali Harput, şunları kaydetti:
     Yasal faaliyetler, teşkilatlanma faaliyetleri ve bunların en tepesinde de Reform İzleme Grubu (RİG) olarak bilinen, bakanlarımızın bizzat bu reform faaliyetlerini, yürütümünü takip ettikleri bir program daha var. RİG, gerek AB sürecinde yapılması gereken çalışmalar, gerekse bu süreçte ülkemizde yapılması gerekenler ve yapılanların değerlendirildiği, bakanlarımızın bir araya gelerek yaptığı toplantılardır. RİG toplantılarından bir tanesini bu hafta Bursada yapacağız. Özellikle Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınçın ev sahipliğinde, 5 bakanımızın iştirakiyle yapılacak RİG toplantısı, bizim için, Bursa için büyük önem taşımaktadır. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun katılımlarıyla 11 Kasım 2012 Pazar günü Bursada Crown Plaza Otelde gerçekleştirilecektir.
     Programa katılacak bakanlara kendisi tarafından Bursaya ilişkin bilgiler verileceğini belirten Harput, toplantıya ayrıca Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, diğer bakanlıkların müsteşar yardımcıları, ilgili genel müdürler olmak üzere 100e yakın üst düzey yetkili ile yöneticinin katılacağını bildirdi.
     Harput, toplantının Bursada yapılacak olmasının önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Bu toplantının Bursada yapılması, Bursanın öneminin ortaya konulması bakımından bir göstergedir. Esasen Bursa ilimiz AB sürecinde, zaten bir Avrupa kenti olarak bugüne kadar Avrupalıların dahi takdirlerini ve hayranlıklarını her zaman belirttikleri bir şehirdir. Böyle bir toplantının Bursada yapılmış olması bizim için büyük onurdur. Bu organizasyonu Bursaya çektikleri için Başbakan Yardımcımız Bülent Arınça ve burayı teşriflerinden dolayı diğer bakanlarımıza ve diğer tüm yetkililere ben şimdiden teşekkür ediyorum ve bu programın ülkemiz, ilimiz adına hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 27. Reform İzleme Grubu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER