29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -MHP Milletvekili Yılmaz: Atatürkün büyük mücadeleler sonucunda kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin varlığına ve bütünlüğüne var gücümüzle sahip çıkmalıyız


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Atatürkün büyük mücadeleler sonucunda kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin varlığına ve bütünlüğüne sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Bayramının, Türkiye Cumhuriyetinin ilanı anısına her yıl 29 Ekimde kutlanan milli bir bayram olduğunu hatırlattı.
     Her yaştan vatandaşın Cumhuriyet Bayramı törenlerine coşku içerisinde katılarak, birlik ve beraberliğin bütün dünyaya gösterilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     29 Ekim 1923 tarihinde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir. Atatürkün büyük mücadeleler sonucunda kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin varlığına ve bütünlüğüne var gücümüzle sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkmak, Atatürkün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak ve korumak gelecek kuşaklara taşımak Türk gençliğine verilmiş en büyük görevdir. Cumhuriyetin kuruluşu, Türk tarihinin dönüm noktasıdır ve tarihin akışını değiştirmiştir.
     Bağımsızlık aşkı uğruna vatanı müdafaa için nice şehitler veren milletimiz, Atamızın emaneti olan cumhuriyetimize tüm varlığıyla, tüm benliğiyle sahip çıkmaktadır. Türk milletini, aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren, cumhuriyetimizin kurucusu başta Büyük Önder Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşları vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken, görevleri başında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER