2B arazilerinin satışı

2B arazilerinin satışı -Denizlide toplam yüzölçümü 39 milyon 820 bin metre kare olan 4 bin 45 adet 2B taşınmaz olduğu, bunlardan 1622sinin kullanıcısının belirlenerek, listelerin ilgili köy ve mahallelerde ilan edildiği bildirildi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide toplam yüzölçümü 39 milyon 820 bin metre kare olan 4 bin 45 adet 2B taşınmazından 1622sinin kullanıcısının belirlenerek, listelerin ilgili köy ve mahallelerde ilan edildiği bildirildi.
     Denizli Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamada, 6831 sayılı Orman Kanununun 2B maddesi gereğince Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların değerlendirilmesine yönelik olarak çıkarılan 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarını Desteklemesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 26 Nisanda Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.
     Denizli merkez ve ilçelerinde Orman İdaresinin verilerine göre bir kısmı blok parsel olmak üzere toplam yüzölçümü 39 milyon 820 bin metre kare olan 4 bin 45 adet 2B taşınmazının bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
     Bunlardan güncelleme çalışmaları tamamlanan 1622 adet 2B taşınmazının 1942 kullanıcısı olduğu belirlenmiş ve taşınmazlara ilişkin kullanıcı listeleri düzenlenerek ilgili köy ve mahallelerde ilan edilmiştir. Bugüne kadar 238 adedi satın alma başvurusu, 148 adedi iade başvurusu olmak üzere toplam 386 adet başvuru yapılmış olup, halen güncelleme ve kullanım kadastrosu çalışmaları devam etmektedir. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte güncelleme ve kullanım kadastrosu çalışmaları tamamlanmış olan 2B taşınmazları için satın alma başvurularının müracaat süresi 30 Ekim 2012 tarihinde, iade başvurularının süresi ise 28 Nisan 2014 tarihinde sona erecektir. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 26 Nisan 2012 tarihinden sonra düzenlenecek 2/B taşınmazlarına ilişkin güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre başvuru süresi ise güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren 8 aydır.
     Hak sahiplerinin başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihine kadar ödemek şartı ile, başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerine işaret edilen açıklamada, 2B arazilerinin satış bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 70idir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl için tahsil edilen ecrimisiller satış bedelinden mahsup edilecektir. 2B arazilerinin satış bedeli taksitle ve kredi kullanılacak banka lehine tapuya ipotek konulmak suretiyle bankalardan kredi kullanılarak da ödenebilecektir denildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 2B arazilerinin satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER