Bayılma numarasıyla altın hırsızlığı

Bayılma numarasıyla altın hırsızlığı -Vanda önceki gün bayılma numarasıyla bir toptancının aracından 300 bin lira değerinde altın çalan hırsızlık çetesi, güvenlik kameraları ve polisin filmleri aratmayacak operasyonu ile yakalandı


VAN (A.A) - Vanda önceki gün bayılma numarasıyla bir toptancının aracından 300 bin lira değerinde altın çalan hırsızlık çetesi, güvenlik kameraları ve polisin filmleri aratmayacak operasyonu ile yakalandı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseride kuyumculuk yapan S.H, altın satışı yapmak için geldiği Vanda, içerisinde 300 bin lira değerinde 3 kilogram altın bulunan aracını Cumhuriyet Caddesine park etti.
     Aracından inen S.H, bu sırada yere düşen ve hastayım, su verin diyen bir kişiye yardım ettiği esnada aracının kapısının açık olduğunu ve içerisinde altın bulunan çantanın yerinde olmadığını fark ederek durumu polise bildirdi.
     Olay yerine giden Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan araştırmanın ardından caddede bulunan bir kuyumcu dükkanının güvenlik kamerası kayıtları incelendi.
     Görüntülerde, beyaz tişörtlü bir kişinin S.Hye ait aracın arka koltuğunda bulunan siyah çantayı alarak Peynirciler Çarşısına doğru kaçtığını belirleyen polis, o bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyerek, hırsızlık olayını yapan K.B, A.T. ve G.Önün Kazım Karabekir Caddesindeki bir ticari taksiyle bölgeden uzaklaştığını tespit etti.
     Plakası belirlenen taksinin sürücüsüyle irtibata geçen polis ekipleri, zanlıların, Ferit Melen Havaalanı Kavşağındaki bir benzin istasyonunda inerek başka bir otomobil ile Gevaş istikametine gittiğini saptadı.
     MOBESEler aracılığıyla plakasını belirledikleri aracın Gevaş İlçe Emniyet Amirliğine bildirilmesi üzerine iki farklı bölgede kontrol noktası oluşturan polis, bir süre sonra kontrol noktasına yaklaşan araca dur ihtarında bulundu.
     İhtara uymayarak olay yerinden uzaklaşan araç, kısa süre sonra ikinci kontrol noktasında durduruldu.
     Araçtan inerek kaçmaya çalışan zanlılar, kısa sürede yakalandı. Yapılan aramada çalınan altınlara rastlamayan polis, zanlıların ifadesinden yola çıkarak karayolu kenarındaki ağaçlık bir alana gömülen altınları buldu.
     Çalınan altınlar sahibine teslim edilirken, zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bayılma numarasıyla altın hırsızlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER