3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Vali Yardımcısı Ayhan Özkan: Amacımız düzenlenen programlarla toplumun bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak


EDİRNE (A.A) - Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe ilişkin, Amacımız, düzenlenen programlarla toplumun bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak dedi.
     Özkan, Faika-Raika-Şahika Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu ve İş Okulunda 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü dolayısıyla düzenlenen programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, engelliler gününü öğrenci ve velilerle kutladıklarını söyledi.
     Engellilere gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirten Özkan, Amacımız, düzenlenen programlarla toplumun bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak. Onların verdiği mesaj çok güzeldi diye konuştu.
     Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Tuba Terzi de engelli bireylerin sahip oldukları engel yüzünden toplum içinde ve iş yaşamında sürekli zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.
     Engelli vatandaşlara yaşamın her alanında yardımcı olunması gerektiğini anlatan Terzi, Fiziksel çevrenin, konutların, yolların, kaldırımların, toplu ulaşım araçlarının, okul ve binaların onları düşünmeden tasarlanıp yapılması, engelli insanların hareket yeteneğini sınırlandırır. Hareket yeteneği sınırlanmış insanlar, kendini toplumdan dışlanmış hisseder. Bir de diğer insanların onlara acıyarak bakmaları, engellilerin başlıca sorunları arasında gelir ifadesini kullandı.
     Programa, Belediye Başkan Vekili Alaeddin Altındış, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Okul Müdürü Zeki Temiz, Edirne Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER