3 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu

3 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu -Vergi rekortmenleri arasında yer alan bazı iş adamları ile üniversiteler ve çeşitli kuruluşları, banka hesap bilgilerini ele geçirerek dolandırdıkları iddiasıyla 3 kişi, gözaltına alınd


KOCAELİ (A.A) - Bazı iş adamları ile üniversite, belediye ve resmi kuruluşları 7 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 3 kişi, İstanbul, Antalya ve Muğlada düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
     Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı iş adamları ile kurum ve kuruluşların bankadaki hesaplarından para çekildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.
     Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri belirlenen şüpheliler Orhan İ, kardeşi Erhan İ. ile Ozan A, İstanbul, Antalya ve Muğlada düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
     Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, gazetelerde yayımlanan vergi rekortmenleri listesinden yola çıkarak aradıkları vergi dairelerine, kendilerini Vergi müfettişi olarak tanıttıktan sonra belirledikleri iş adamlarının vergi sicil ve kimlik numaralarını ele geçirdiği öğrenildi.
    
     -7 milyon liralık dolandırıcılık-
    
     Bu yöntemle elde ettikleri bilgilerle banka çağrı merkezlerini arayarak söz konusu iş adamlarının hesaplarındaki paraları talimatla başka hesaplara aktardıkları bildirilen şüphelilerin, buna benzer yöntemlerle isimleri vergi rekortmenleri arasında yer alan bazı iş adamlarını da dolandırdıkları kaydedildi.
     Şüphelilerden Orhan İnin bilgisayar programcılığı mezunu olduğu ve bazı üniversite, belediye ve büyük şirketlerin hesaplarını internet üzerinden geçirdiği ifade edildi.
     Yaklaşık 7 milyon lira dolandırıcılık yaptıkları öğrenilen şüphelilerin, söz konusu paralarla lüks hayatı yaşadıkları ve zanlılardan Orhan İnin çıkarttığı sahte kimlikle kendisini İsrailli bir iş adamının oğlu olarak tanıttığı kaydedildi.
    
     -Emniyette 500e yakın kaydı tespit edildi-
    
     Şüphelilerin emniyetteki ifadesinde, Bankaların açıklarını kullanarak dolandırıcılık yaptıklarını ve zengin iş adamlarını hedef aldıklarını söyledikleri öğrenildi.
     Zanlılardan Orhan İnin benzer suçlardan emniyette 500e yakın kaydının bulunduğu bildirildi.
     Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, daha sonra Kocaeli adliyesine sevk edildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER