3 metre 30 santimetrelik bisiklet, dikkat

3 metre 30 santimetrelik bisiklet, dikkat çekiyor -Tokatta bisiklet satışı ve tamiriyle uğraşan İsmail Aydının, uzunluğu ve renginden esinlenerek Engerek yılanının ismini verdiği, 3 tekerlekli, çift pedallı, 18 vitesli bisikleti,


TOKAT (A.A) - Zehra Aydın - Tokatta bisiklet satışı ve tamiriyle uğraşan İsmail Aydının, uzunluğu ve renginden esinlenerek Engerek yılanının adını verdiği, 3 tekerlekli, çift pedallı, 18 vitesli, 3 metre 30 santimetre boyundaki bisikleti, görenleri şaşırtıyor. Aydın, bisikleti için patent başvurusunda bulunacak.
     Bisiklet satış mağazası bulunan İsmail Aydın (37), Engereki nasıl yaptığını ve bisiklete olan tutkusunu AA muhabirine anlattı. Aydın, 1997 yılından bu yana bisiklet satışı ve tamiriyle uğraştığını belirterek, Tokatta bu araçların kullanımını sevdirmeyi amaçladığını söyledi. Bu amaç doğrultusunda Tokat Bisiklet Topluluğunu kurduklarını ifade eden Aydın, topluluk olarak birçok faaliyette bulunduklarını aktardı.
     Tokat Bisiklet Topluluğu ile gerçekleştirdikleri turlar sırasında 3 metre 30 santimetre uzunluğunda bisiklet yapmaya karar verdiğini anlatan Aydın, Topluluk ile yaptığımız turlar sırasında uzun yolculuklar yapmaya daha elverişli, insanların normal bisiklete göre daha rahat kullanabileceği ve şehir içinde de rahat kullanılabilecek bir bisiklet olması gerektiğini düşündüm ve araştırmaya başladım. Aklımdaki bisikleti yapmak için bisiklet modellerini inceledim ve bir ay içinde 3 tekerlekli, çift pedallı, 3 metre 30 santimetre boyunda, iki kişilik bu bisikleti yaptım diye konuştu.
     İsmail Aydın, uzunluğu ve rengi nedeniyle Engerek yılanına benzediğini düşündüğü bisikletine, bu hayvanın adını verdiğini söyledi.
     Günlük hayatta bisiklet kullanımını sevdirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladığını anlatan Aydın, şunları aktardı:
     Bu bisiklet şehir içi trafiğinde de rahatlıkla kullanılabilir. Normal bisikletin uzunluğu 1 metre 80 santim gelirken, bisikletimiz uzunluğundan, fark edilebilirliğinden dolayı daha kullanışlı. Trafikte insanlar bu bisikleti daha çok önemsiyor, ilgi gösteriyor. Normalde bisiklet kullanıcıları trafikte pek dikkate alınmıyor ama bu bisiklet dikkat çekici olduğu için trafikte kullanımda ön planda olacak. Bazı müşterilerimiz bisiklet kullanmayı bilmiyor. Müşterilerimiz iki tekerlekli bisiklet kullanmayı bilmedikleri için böylesine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Belli bir yaştan sonra da bisiklet kullanmayı öğrenmek zor olduğu için bu tür üç tekerlekli bisikletin müşterilerimize yardımcı olacağını düşünüyorum.
     Aydın, bisikletin uzun yolculuklara uygun olduğunu belirterek, Bisiklet 18 vites. Bisiklet, oturuş pozisyonu ve pedal çevirme tekniği açısından yatarlı durumda olduğu için çok uzun mesafeler fazla yorulmadan katedilebiliyor. Bisiklette öndeki kullanıcıyı dinlendirerek de seyahatler yapılabiliyor. İki kişinin pedal çevirmesine gerek kalmıyor, öndeki dinlenebiliyor dedi.
     Rotil kollarla kontrol ettiği bisikletin patentini almak için çalışmalar yaptığını, bu konuda Gaziosmanpaşa Üniversitesinden akademisyenlerle görüştüğünü anlatan Aydın, akademisyenlerin de desteğiyle patent başvurusu için dosya hazırladıklarını, en yakın zamanda başvuruyu yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3 metre 30 santimetrelik bisiklet, dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER