3. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi

3. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi -EWE Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Willem Schoeber: -Almanya-nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE Grubu olarak, Türkiye-nin 2023 vizyonunu yakalayabilmesi için, sahip olduğumuz tü


KAYSERİ (A.A) - Merkezi Almanyada bulunan EWE Grubunun yönetim kurulu üyesi, Kayserigaz ve Bursagazın yönetim kurulu başkanı Dr. Willem Schoeber, Almanya-nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE Grubu olarak Türkiye-nin 2023 vizyonunu yakalayabilmesi için, sahip olduğumuz tüm tecrübe ve bilgi birikimiyle katkı sunmaya hazırız dedi.
     Schoeber, Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen 3. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, EWE AG Grubu olarak Türkiyede yatırım yapmış olmaktan dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.
     Kayseri-ye gelişini esprili bir dille tanımlayan Schoeberin, holdingin isminin EWE olmasına atıfta bulunarak Eve Geldim demesi tüm salonun gülümsetti.
     Schoeber, Türkiye-nin oldukça dinamik ve hızlı gelişen bir ülke olduğunu ve enerji sektörünün de buna paralel olarak Türkiye-nin 2023 vizyonunu yakalaması için kilit öneme sahip olduğunu belirterek, uluslar arası yatırımcıların bir ülkeye yatırım yapma kararı verirken büyüme potansiyeli, istikrar ve güvenilirlik konusunda özel bir hassasiyet gösterdiklerini ve Türkiye-nin bu konuda önemli bir mesafe kat ettiğini kaydetti.
     Her ülkenin enerji piyasasında olduğu gibi Türkiye enerji piyasasında da bazı iyileştirmelerin gerekli olduğunu düşündüklerini vurgulayan Schoeber, Almanya-nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE Grubu olarak Türkiye-nin 2023 vizyonunu yakalayabilmesi için, sahip olduğumuz tüm tecrübe ve bilgi birikimiyle katkı sunmaya hazırız. EWE-nin dünya çapında sahip olduğu elektrik ve gaz üretimi, gaz depolama, şebeke yönetimi, bilgi teknolojileri ve enerji verimliliği uygulamaları tecrübelerini Türkiye için seferber etmekten mutlu olacağız dedi.
     Dr. Schober, Türkiye-nin geleceğine olan inançlarını yineleyerek konuşmasına son verdi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER