30 yıldır 4 metrekare odada yaşam

30 yıldır 4 metrekare odada yaşam mücadelesi veriyor -Elazığın Kutlugün köyünde, Hüseyin Uçar yapımına başladığı ancak geçim sıkıntısı nedeniyle bitiremediği evi bodrumunda, eşinin de terk etmesiyle 30 yıldır yalnız yaşıyor -77 yaşın


ELAZIĞ (A.A) - İsmail Şen - Elazığın Baskil ilçesine bağlı Kutlugün köyünde yaşayan Hüseyin Uçar (77), yapımına başladığı ancak maddi sorunlar nedeniyle bitiremediği evin 4 metrekarelik bodrumunda, eşinin terk etmesinin ardından 30 yıldır yalnız yaşam mücadelesi veriyor.
     Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda yetim kaldığı için ağabeyinin kendisine baktığını, 16 yaşına gelince Adanaya giderek inşaatlarda çalışmaya başladığını söyledi.
     Uzun yıllar Adanada günlük işlerde çalışarak para biriktirmeye çalıştığını anlatan Uçar, burada tanıştığı Mevlüde Uçar ile evlenerek 1974te köyüne döndüğünü ifade etti.
     Köye döndükten sonra ağabeyinden kendisine kalan küçük arsaya güzel bir yuva sahibi olmanın hayaliyle iki katlı ev yapmaya karar verdiğini belirten Uçar, "Birikimim yetmedi, maddi sıkıntıya girdim ve evin sadece kaba inşaatını yaptırabildim. Evin bodrum katında, kapı ve penceresini takabildiğim 4 metrekarelik odada eşim ve 2 çocuğumla 10 yıl yaşadım" diye konuştu.
     Yaşadıkları maddi sıkıntılardan kendisini sorumlu tutan eşiyle sürekli problem yaşadıklarını aktaran Uçar, şöyle devam etti:
     "Otuz sene oluyor, çekip gitti. Ben bahçedeydim geldim ki gitmişler, çocuklarımı da almış gitmiş. Oğlum 50 yaşındadır, onları yıllardır görmedim. Çocuklarım ayrıldıktan sonra evi de bitiremedim. Kapı, pencereleri, sıva gibi işleri kaldı. Hayat pahalıydı, gelirim yetmedi. Yapayalnız kaldım."
    
     -Yardım istiyor-
    
     Uçar, eşinin kendisini terk etmesi üzerine manevi olarak da yıkıldığını ifade ederek, 30 yıldır 4 metrekarelik bir odada, çocuklarına hasret, yokluk içinde, tek başına yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı.
     Köy sakinlerinin yardımıyla hayata tutunmaya çalıştığını anlatan Uçar, yarım kalan evinin çürümeye yüz tuttuğunu, ördüğü taş duvarların sağlamlığını yitirdiğini ve çökme tehlikesi bulunduğunu söyledi.
     Hüseyin Uçar, "Allah devletimizden her zaman için razı olsun, yardım ederlerse evimi yaparlarsa iyi olur. Ben bir göz odada yaşıyorum. Ev üstüme yıkılacak, yağmur yağınca içeri su geliyor. Dama muşamba serdim, o olmasa su hep aşağı gelir" diye konuştu.
     Komşusu Rıfai Korkut da evin kapı, pencere ve duvarlarının sağlam olmaması nedeniyle Uçarın ısınma problemi yaşadığını ve perişan halde olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
     "En yakın komşusu benim. Bundan 2-3 sene önce soğuk ve parasızlık nedeniyle durumu daha da kötüleşti. Haber veremeseydi, ben yetişmeseydim ölüp giderdi. Kaldığı küçücük odanın tavanından su üzerine akıyor. Donmak üzereydi. Sağlık ekiplerine haber verdim. İlgilendiler. Bizim desteğimizle hayatta kalmaya çalışıyor. Barınabileceği bir eve ve yardıma ihtiyacı var."
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 30 yıldır 4 metrekare odada yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER