4+4+4 yeni eğitim sistemi

4+4+4 yeni eğitim sistemi -Eskişehirde bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, yeni eğitim sistemini protesto etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, 4+4+4 yeni eğitim sistemini protesto etti.
     Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarında toplanan grup, burada bir müddet slogan atarak büyük bir Türk bayrağı açtı.
     Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Şube Başkanı Ebru Sungar, yeni eğitim sisteminin bilim insanları ve eğitim örgütlerinin uyarıları dikkate alınmadan, yeterli hazırlık ve altyapı çalışmaları yapılmadan uygulamaya geçirildiğini iddia etti.
     Sistem hakkındaki itirazların hükümet tarafından yok sayılıp, çalışmaların ideolojik hedefler doğrultusunda yapıldığını öne süren Sungar, şöyle konuştu:
     4+4+4 eğitim sistemi ile 8 yıllık eğitim 4 yıla indirilmiş, kız çocuklarının, yoksul çocukların, köy çocuklarının ve engelli çocukların üst öğrenime devam etme olanakları ortadan kaldırılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim uygulamasının en çok eleştiri alan yönü, çocukların okula başlama yaşının 72 aydan 60 aya indirilmesidir. Cumhuriyetin en köklü kurumlarından biri olan Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin tasfiye aracı haline getirilmiştir.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 4+4+4 yeni eğitim sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER