4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar

4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu -Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Fındıklı: -Nasıl ki tıptaki kanser hastalığını tedavi etmek kolay değil, sosyal bir kanser olan terörün de bir çırpıda önlenmesi mümkün deği


ANTALYA (A.A) - Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Nasıl ki tıptaki kanser hastalığını tedavi etmek kolay değil, sosyal bir kanser olan terörün de bir çırpıda önlenmesi mümkün değildir. Ancak bugüne kadar yapılan etkinliklerle kanserin teşhisi yapıldı, inşallah el birliği, güç birliği ve fikir birliği ile bu kanseri tedavi edeceğiz dedi.
     Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin katılımıyla 7 Aralık Cuma günü başlayan ve bugün sona eren 4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumunun verimli geçtiğini söyledi.
     Sempozyumda 34 ülke ve 8 uluslararası kuruluştan katılımların yer aldığını dile getiren Fındıklı, 3 gün devam eden oturumlarda 40 farklı konunun tartışıldığını belirtti. Terörizmin önlenmesinde ne gibi tedbirler alınması gerektiği konusunda önemli görüşler belirtildiğini ifade eden Fındıklı, katılımcılar arasında ciddi bir işbirliği sağlandığını kaydetti.
     Terörü sosyal bir kanser olarak nitelendiren Fındıklı, Nasıl ki tıptaki kanser hastalığını tedavi etmek kolay değil, sosyal bir kanser olan terörün de bir çırpıda önlenmesi mümkün değildir. Ancak bugüne kadar yapılan etkinliklerle kanserin teşhisi yapıldı, inşallah el birliği, güç birliği ve fikir birliği ile bu kanseri tedavi edeceğiz diye konuştu.
    
     -PKKnın gerçek yüzü anlatıldı-
    
     UTSAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Özeren de sempozyuma 34 ülkeden 400ün üzerinde uygulayıcı ile akademisyenin katıldığını söyledi. Sempozyumdaki temel amaçlarının uygulayıcılar ile akademisyenleri bir araya getirerek, terör ve örgüt suçlarıyla mücadele konularında bilimsel perspektifi öne çıkarmak olduğunu dile getiren Özeren, Türkiyenin hem terörle mücadele konusunda hem de örgütlü suçlarla mücadele konusunda birikimleri var. Bu birikimleri Türkiyenin lehine bir malzemeye dönüştürmek, Türkiyenin sesini uluslararası platformlarda duyurmak ve görünür yapmak istiyoruz dedi.
     Sempozyum ile Türkiyenin terör ve örgütlü suçlarla mücadele konusundaki çalışmalarını farklı aktörlerle paylaştıklarını kaydeden Özeren, bu alanda son yıllarda güvenlik faktörlerinin hiç olmadığı kadar koordineli bir şekilde çalıştıklarını, bu çalışmanın alana da yansıdığını vurguladı.
     PKK terör örgütünün Avrupada gerçek yüzünü göstermediğini dile getiren Doç. Dr. Özeren, sempozyum ile PKKnın gerçekte ne olduğunun net bir şekilde ortaya konulduğunu, PKKnın sivil katliamından, çocuk öldürmelerine, öğretmenlerin şehit edilmesinden okul yakmalarına kadar yaptıkları tüm çalışmaların bilimsel analizlerle ortaya konulduğunu anlattı.
     Özeren, bu tür sempozyumların bunda sonra da devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER