49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -Festivalde ulusal uzun metraj film yarışmasının büyük jürisine ünlü oyuncu Hülya Avşar başkanlık edecek


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin büyük jürisine Hülya Avşar başkanlık edecek.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ulusal uzun metraj film yarışmasında büyük jüriye Hülya Avşarın başkan olarak seçildiğini bildirdi.
     Geçen yıl yapılan festivalde jüriye Müjde Arın başkanlık yaptığını hatırlatan Başkan Akaydın, bu yılki festivalde Mizah, muhalefet ve demokrasi temasının ele alınacağını vurguladı.
     Öte yandan, Antalya Kültür Sanat Vakfının destekleriyle gerçekleştirilecek festivale başvurular 6 Ağustosa kadar devam edecek. Altın Portakalda bu yıl En İyi Film 400 bin lira, En İyi İlk Film 55 bin lira, En İyi Yönetmen 55 bin lira, En İyi Senaryo 35 bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin lira, En İyi Müzik 30 bin liranın sahibi olacak.
    
     -Jüri başkanı Hülya Avşar-
    
     Hülya Avşar, 1963 yılında Balıkesirin Edremit ilçesinde dünyaya geldi. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolleri paylaştığı 1983 yapımı Haram adlı filmle sinema dünyasına adım atan Avşar, 1989 yılında Sinema Yazarları Derneği tarafından En iyi kadın oyuncu seçildi.
     Başrolleri Yaman Okay ile paylaştığı 1990 yapımı Benim Sinemalarım adlı filmdeki rolüyle 9. Uluslararası Tahran Film Festivalinde Jüri Özel Ödülü, 1993 yapımı Berlin in Berlin filmdeki rolüyle de Uluslararası Moskova Film Festivalinde En iyi kadın oyuncu ödülünü alan Avşar, aynı filmle Kültür Bakanlığı Sinema Başarı Ödülünün de sahibi oldu.
     Avşar, Tomris Giritlioğlunun yönettiği 1999 yapımı Salkım Hanımın Taneleri filmindeki rolüyle de büyük beğeni topladı.
     Müzik, sinema, televizyon çalışmalarının ardından Aralık 2000de kendi adını taşıyan Hülya adlı dergiyi çıkarmaya başlayan ve ilk tiyatro deneyimini 2002 yılında Mazlum Kiperin yönettiği Bugün Benim Doğum Günüm adlı tek kişilik oyununda yaşayan Avşar, Nisan 2003te ilk kitabı Mavi Yansımayı elektronik ortamda yayınladı.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER