49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Ulusal Kısa Film Yarışmasına katılan filmler ücretsiz olarak gösteriliyor


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ulusal Kısa Film Yarışmasına katılan filmler, ücretsiz olarak gösteriliyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle bu yıl 49uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, Ulusal Kısa Film Yarışmasına katılan filmler, ücretsiz olarak gösteriliyor.
     Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda gerçekleştirilen gösterimler, amatör sinema tutkunlarının yanı sıra sinemaseverlerin de ilgisini çekiyor. Bu yıl 254 başvuru arasından yarışmaya hak kazanan 21 filmden biri, 49. Altın Portakalın en iyi kısa filmi seçilecek.
     Festivalin ikinci gününde Süleyman Demirelin yönettiği Müphem, Pelin Kaçarın yönettiği The Other Eye, Dilek Aydının yönettiği Ziyaret, Çetin Baskının yönettiği Gerayiş, Burak Koçakın Yönettiği Buğu, Abdurrahman Önerin yönettiği Buhar ve Serhat Karaaslanın yönettiği Musa adlı yapımlar izleyiciyle buluştu.
     Kısa film gösterimleri yarın da devam edecek. Saat 10.00da Sertaç Yumunun yönettiği Düğün, İpek Kentin yönettiği Veda Makamı, Hüseyin Karabeyin yönettiği Hiçbir Karanlık Unutturamaz ve Nafi Ayvacının yönettiği Leke gösterilecek.
     Saat 12.00deki gösterimler kapsamında ise Nadim Güçün yönettiği Dört Duvar Saraybosna, Veysel Cihan Hızarın yönettiği Ademin Kuyusu ve Rezan Yeşilbaşın yönettiği Sessiz-Be Deng adlı kısa filmler yer alacak. Saat 15.00teki son gösterimlerde ise Merve İncenin yönettiği Gassal, Gürcan Keltekin yönettiği Fazla Mesai, Mümin Barışın yönettiği Nasnamayek Heşin ve Barış Çorakın yönettiği Birlikte adlı yapımlar izleyici ile buluşacak.
     Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya hak kazanan diğer kısa filmlerden Aydın Ketenağın yönettiği Ağıt, Anıl Kayanın yönettiği Bir Cevapsız Arama Hayat ve Eli Kasavinin yönettiği Evrenin Sonu ise 9 Ekim Salı günü AKM Perge Salonunda sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
     Kısa film yarışması sonunda birinci gelen kısa filme 10 bin lira para ödülü ve Altın Portakal heykelciği verilecek.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER