5 parmağında 5 marifet olan engelli

5 parmağında 5 marifet olan engelli -Kastamonuda 4 yıl önce çıkan yangında vücudunun yüzde 70i yanan engelli, yapamazsın denilmesine rağmen azmiyle sağlam kalan 5 parmağını kullanarak kanun yaptı -Ümit Karaoğlu:


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Kastamonuda 4 yıl önce çıkan yangında vücudunun yüzde 70i yanan engelli, yapamazsın denilmesine rağmen azmiyle sağlam kalan 5 parmağını kullanarak Kanun yaptı.
     Kastamonu merkezindeki belediyeye ait su arıtma tesisinde çalışırken, 4 yıl önce çıkan yangında vücudunun yüzde 70i yanan Ümit Karaoğlu, geçirdiği 55 ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çalışmaya başladı.
     İtfaiyede çalışırken müzikle uğraşmaya başlayan Karaoğlu, yapımı zor bir müzik aleti olan kanun yapmaya karar verdi. Konuyu açtığı tanıdıklarının yapamazsın yönündeki sözleriyle karşılaşan Karaoğlu, pes etmeyerek sağlam kalan 5 parmağıyla kanun yapmayı başardı.
    
     -Kanunu normal insanların bile yapması zor. Yapamazsın-
    
     Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikle uğraşmayı sevdiğini belirterek, yangından sonra da müziğe olan ilgisinin azalmadığını söyledi.
     Bir müzik aleti yapmak istediğini, ancak azalan parmakları nedeniyle, hangi müzik aletini yapabileceği konusunda düşünceler içerisine girdiğini aktaran Karaoğlu, şöyle konuştu:
     Kahvehanede oturmak, dışarda boş boş dolaşmak hoşuma gitmiyordu. Engelimden dolayı neler yapabilirim diye araştırdım. Kanunun iki parmakla çalınan çok mandallı telli bir saz olduğunu öğrendim. İlk başlarda almak istedim. Fiyatına 3-5 bin lira dendi.
     Kanun yapmaya karar verdikten sonra engelli olmasından dolayı bazı tanıdıklarının Kanunu normal insanların bile yapması zor. Yapamazsın dediğini ifade eden Karaoğlu, kanun yapmak için birçok araştırma yaptığını belirtti.
    
     -Başarmayı iste, önüne herhangi bir engel çıkmıyor-
    
     Karaoğlu, kanun yapımı konusunda bilgi almak için İzmir ve İstanbulda yaşayan kanun ustaları Erdal Çetin ve Oya Tezellinin yanlarına gittiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Maddi yönden imkanım olmadığı için, eşimin verdiği destekle evimin bir köşesini atölyeye dönüştürdüm. Kendime liste hazırladım. Onlardan ölçü aldım. Bilgisayardan, nasıl yapabilirim, neler yapabilirsek daha net sesler alabilirim diye araştırdım. Kanunun yapımında her ağaç kullanılmıyor. Önce ağaçları temin etmekte zorlandım.
     İş yerindeki çalışma saatlerim vardiyalı. Yerine göre uykusuz kaldım. İstedikten sonra zaman, saat ve imkan buluyorsun. Yani, başarmayı iste, önüne herhangi bir engel çıkmıyor. Bir şeyler çıkarmak istiyorsan bazı şeyleri feda etmek zorundasın. Ben de bu fedakarlığı yaptım. Sonunda kanun yaptım ve gurur verdi.
     Karaoğlu, kendisine destek verilmesi durumunda, daha fazla kanun yaparak, bunların satışını yapabileceğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 5 parmağında 5 marifet olan engelli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER