5. Fermalı Av Köpekleri Yarışması

5. Fermalı Av Köpekleri Yarışması -Yarışmada 38 ilden Sakaryaya gelen avcılar, köpekleriyle meraya gizlenen bıldırcınları bulmak için mücadele etti


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Belediyesince düzenlenen 5. Fermalı Av Köpekleri Yarışmasında 141 avcı, köpekleriyle meraya gizlenen bıldırcınları bulmak için mücadele etti.
     Bileciler köyü merasında düzenlenen yarışmaya Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli, Antalya, Sinop ve Muğlanın aralarında bulunduğu 38 ilden avcılar katıldı.
     Yetişkinler ve gençler kategorilerinde düzenlenen yarışmada köpeklere, ırk özellikleri, komutlara uyum ve "ferma" (av köpeğinin gizlendiği yerden avını gözetlemesi) özelliklerine göre puan verildi.
     Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu Başkanı Kamil Üçbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın av köpekçiliğinin gelişmesi açısından çok yararlı olduğunu söyledi.
     Köpeklerin sahibiyle uyumu, koku alma ve ferma özelliklerine göre not aldığını aktaran Üçbaş, "En önemlisi köpek, ırk özelliklerini taşıyor mu, taşımıyor mu, ona bakılıyor. Bu işin en önemli kısımlarından birisi de eğitimdir. Köpeğe iyi eğitim verildiği zaman mükemmel hale getirebilirsin. İyi eğitilmiş bir köpek iyi av yapar" şeklinde konuştu.
     Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer ise yarışmada doğa ve avcı dostlarını bir araya getirdiklerini kaydederek, yarışmanın bir amacının da köpeklerin ırklarını saflaştırmak olduğunu dile getirdi.
     Yarışmaya yoğun katılım olduğunu vurgulayan Sezer, "Her sene katılım artıyor. Özellikle av sezonun kapalı olduğu bu dönemde avcılar, doğa dostları bir araya gelerek güzel bir etkinlikte kendilerini ifade ediyorlar. Bütün amacımız, Türkiyede saf ırkların gelişmesine yardımcı olmak. Sırbistan ve Bulgaristandan da gelenler var" diye konuştu.
     Yarışmaya katılan Süleyman Kirmani (63) de 12 yaşından beri avcılık yaptığını ifade ederek, 40 av köpeğine sahip olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 5. Fermalı Av Köpekleri Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER