50 aileye toplam 2 bin 600

50 aileye toplam 2 bin 600 adet damızlık koyun dağıtımı yapıldı


AKSARAY (A.A) - Ağaçören ilçesi Kütüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 aileye, toplam 2 bin 600 damızlık koyun-koç dağıtımı yapıldı.
     Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz ile Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ağaçören Belediyesi önünde düzenlenen koyun-koç dağıtım törenine katıldı.
     Altınok, Aksarayda tarım ve hayvancılık ile sanayi ve turizmin 4lü bir saç ayağı gibi hızlı bir şekilde geliştiğini söyledi.
     Sanayi ve turizm ne kadar geliştirilirse geliştirilsin Aksarayın tarım ve hayvancılık kenti olmaya devam edeceğini ifade eden Altınok, Aksarayda nüfusun yüzde 70inin hala tarım ve hayvancılıkla geçindiğini belirtti.
     Aksarayda hayvancılığı özellikle küçükbaş hayvancılığı geliştirebilme noktasındaki gayretlerin çok daha artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Altınok, Tarım ve hayvancılığı bilinçli yapmamız lazım. Sütaşın Aksaraya Bursadan sonra ikinci bir tesis kurması Aksaraydaki hayvancılığın nereye gideceğini iyi gördüklerinin bir göstergesidir dedi.
     Kooperatife sağlanan desteklerle alınan hayvanların satılmasına veya kesilmesine gerek olmayacağını dile getiren Altınok, 50 koyun ve 2 koçun çok rahatlıkla ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacağını ve çoğaltılıp iyi bir gelir sağlanabileceğini bildirdi.
     Aksarayda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile dar gelirli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi için hayvancılık projeleri yapıldığını anlatan Altınok, Ağaçören Kütüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine sağlanan destek nedeniyle Aksaray milletvekillerine teşekkür ederek, dağıtılan damızlık koyun ve koçların sahiplerine hayırlı olmasını temenni etti.
     Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da küçükbaş hayvancılıkta Türkiyede bir sıkıntı yaşandığını, bu hayvanların sayısının arttırılmasında büyük fayda olduğunu söyledi.
     Alaboyun, Türkiyede kooperatiflere en fazla destek alan iliz. Biz bütün yörelerimizi teşvik ettik. Kooperatif kurun desteklerden yararlanın dedik. Bu desteklerden Aksaray içinde en fazla Eskil yöremiz yararlandı dedi.
     Konuşmaların ardından 50 aileye 50şer koyun 2şer koç olmak üzere toplam 2 bin 600 damızlık koyun-koç dağıtımı yapıldı.
     Vali Selami Altınok, Aksaray milletvekilleri ile birlikte kooperatifin idare binasının açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 50 aileye toplam 2 bin 600 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER