5199 sayılı kanunda yapılması düşünülen değişiklik

5199 sayılı kanunda yapılması düşünülen değişiklik -Eskişehirde, hayvanseverler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı protesto etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, bir grup hayvansever 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını protesto etti.
     İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarında bir araya gelen grup adına açıklama yapan Merve Elbir, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılan düzenlemede, sokak hayvanlarının bulundukları yerden alınıp, aşılanması, kısırlaştırılması ve küpe takılarak yaşadığı ortama bırakılmasını öngören 6ncı maddenin kaldırılmamasını gerektiğini kaydetti.
     Söz konusu maddenin sokak hayvanların en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Elbir, Bu maddeden hareketle tüm sokak hayvanlarının yaşam haklarından söz ediyoruz dedi.
     Açıklamanın ardından hayvanseverler ve Arama Kurtarma Derneği Eskişehir ekibi, ellerindeki barınak onların tercihi değil, siz susarsanız biz ölürüz, hayvanlarımıza dokunmayın ve yaşamak haktır, engellenemez yazılı döviz ve pankartlarla Porsuk Bulvarı boyunca yürüdü.
     Bir sokak hayvanının kafesini temsil eden kutuyu yakan grup, yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 5199 sayılı kanunda yapılması düşünülen değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER